Aukjes leukste uitspraken #5

Sinds Aukje naar school gaat is ze een stuk losser geworden. Ze durft meer, doet meer en vooral ook zegt meer. En dat is soms erg grappig voor ons. Maar o wee als we om haar lachen, dan krijgen we rollende ogen en het bevel om te stoppen met lachen…

 • Aukje is een echte knuffelkont. Toen we laatst samen op de bank zaten was ze me allemaal zachte kusjes aan het geven. Ze probeerde ze zo zacht mogelijk te maken, zodat ik ze bijna niet zou voelen. Maikel werd een beetje jaloers 😉 dus hij vroeg of hij ook kusjes kreeg. Aukjes antwoord? “Nee papa, jij kriebelt”.
 • Ik weet niet meer waar het precies om ging, maar Aukje was het duidelijk met me eens: “Dat is een goed i-plan mama!” Mooie combinatie van idee en plan haha.
 • Een tijdje geleden bestelde ik bij ome Ali een paar nieuwe kniekousen. Toen ze de kniekousen met de pandabeertjes zag was ze onder de indruk. Ze haalde ze uit het plastic en kwam tot de geniale conclusie: “Hey mama, het zijn er zelfs twee!”
 • Nadat we Aukjes haren voor de eerste keer met conditioner hadden gewassen, was haar reactie: “Lekker zacht mama, net knuffelhaar!”
 • Tijdens het ontbijt moet Aukje soms nog even flink in haar ogen wrijven. En laatst vond ze het toch wel heel vreemd dat er “allemaal kruimels” in haar ogen zaten. Ze bedoelde uiteraard gewoon de slaapsiepjes (wat is daar trouwens de echte naam voor?)
 • Vorige week bracht ik Aukje naar school. Ze vroeg me waar ik dan naartoe ging. Toen ik zei dat ik een dagje weg ging antwoordde ze “Maar dan is papa helemaal alleen in de schuur. Dat is zielig!” Haha ze liet het klinken alsof hij een complete maand alleen in een afgelegen schuur werd achtergelaten maar dat viel allemaal best wel mee hoor 😉
 • “Smaak etenlijk” Ze vergiste zich maar ik vond hem te leuk om niet te noemen.
 • Laatst kreeg Aukje effen, grijze kniekousen aan. Ze vond ze maar saai, zo zonder diertjes of streepjes. Ineens bedacht ze dat oma dezelfde sokken had. Ik moest lachen en dacht dat ze een grapje maakte. Totdat ze me duidelijk maakte dat ze de oma van Maikel bedoelde en ze vond dat haar kniekousen leken op oma’s steunkousen. Ik kwam niet meer bij!
 • Een aantal weken geleden gingen mijn ouders een weekend met de caravan naar zee. Toen de caravan nog op de oprit stond, wilde Aukje daar graag haar boterham eten. Alleen wist ze even niet meer hoe het heette: “Oma, zullen we in de kermis gaan eten?”
 • Aukje is nogal gemakkelijk aangelegd op sommige momenten. Zo kan ze bijvoorbeeld ontzettend slecht zoeken en zeg ik dus regelmatig dat ze met haar neus heeft gekeken. Laatst kon ik iets niet vinden dat blijkbaar recht voor me stond, vraagt Aukje bloedserieus: “Had je niet bij je neus gekeken dan mama?”
 • We gingen ergens naartoe waar Aukje al lang niet meer was geweest. Haar reactie: “Toen was ik nog jong hè mama?” Ja hoor moppie, toen was je nog jong 🙂
 • Zaterdag lagen we even samen in de tuin te genieten van het mooie weer. Aukje had het heet en wilde haar bikinitopje uit. Ze legde hem op mijn buik met de woorden “Ik leg hem even op je snavel mama”.

Heb jij ook van die leuke uitspraken van je kind(eren) verzameld?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.