Cadeautips eerste verjaardag

cadeautips eerste verjaardag

Staat er binnenkort een eerste verjaardag op de planning en heb je geen idee wat je voor cadeautje mee kan nemen? Deze tips waren hier in huis een grote hit…

Bij verjaardagen van kinderen vind ik het altijd erg moeilijk om met een leuk cadeau te komen. Vaak hebben de ouders wel een idee van wat ze leuk vinden voor hun kindje, maar wat geef je nou als dat niet zo is? Bij wat oudere kinderen kan je het wel aan het kind zelf vragen, maar bij een eerste of tweede verjaardag is dat nog erg lastig. Inmiddels hebben we zelf twee dochters die beiden de eerste verjaardag al achter de rug hebben en deze cadeaus waren groot favoriet.

  • Tipi tent. De tipi is bij ons echt een groot succes! Vanaf de eerste dag dat wij deze in huis hadden is hij volop in gebruik. Oké, ik geef toe, het is een groot ding dat enorm in de weg kan staan in je woonkamer, maar ze spelen er hier echt elke dag mee. Samen in de tent een boekje lezen, koekje eten, verstoppertje spelen, het kan allemaal. Succes gegarandeerd!
  • Bla bla blocks. Eigenlijk is al het speelgoed van VTech leuk, maar deze blokken zijn wel heel bijzonder. Deze blokken kunnen namelijk zingen en kletsen. Super leuk!
  • Verstoppertje spelen. Dit spel is verkrijgbaar in verschillende varianten, o.a. Nijntje, Dora en Kikker. Bij dit spel zit een poppetje dat je aan kan zetten. Als hij aan staat dan roept hij om de 10 seconden iets om te laten horen waar hij is (“ik ben hier, ik zit verstopt”) Ook zitten er kaartjes bij met afbeeldingen die je kan gebruiken bij het helpen met zoeken. In het boekje dat erbij zit staan verschillende manieren om het spel te spelen, passend bij verschillende leeftijden.
  • Een speelkeuken inclusief accessoires. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar ook dit is weer een van de weinige dingen hier in huis waar echt veel mee wordt gespeeld.
  • Little People Speelboerderij. Heerlijk spelen met de poppetjes, muziekjes uitproberen en dierengeluiden nadoen. Super leuk! Little people is trouwens altijd goed.
  • Glijbaan. Leuk voor buiten maar ook voor binnen. Onze dochters waren er beiden dol op. Elke keer als we naar de auto liepen dan moest ze eerst een keertje van de glijbaan af voordat we verder konden.
  • Watertafel/zandbak. Water, zand en kinderen… Gouden combinatie! Ik hoef hier volgens mij niks meer aan toe te voegen. Voordat het lekker weer was hadden we de watertafel binnen neer gezet. Nou heb ik natuurlijk makkelijk praten met onze tegelvloer, maar het was een succes. Onze dochter vond het heerlijk om met het water te kliederen. Toen het mooi weer werd hebben we de zandbak en de watertafel buiten gezet. Zand overscheppen van de ene in de andere beker. Water overgieten in verschillende vormpjes. Met water en zand zit je altijd goed.
  • Duplo. Duplo is altijd goed. Voordeel is dat het over 30 jaar ook nog leuk is en dat het niet kapot te krijgen is. Je kan blijven uitbreiden dus fijn voor als meer mensen om een cadeautip vragen. En verkrijgbaar in zoveel verschillende varianten en prijscategorieën, dus voor elk budget wel iets leuks te vinden.
  • Leesboekjes zijn ook altijd goed. Gezellig samen voorlezen, plaatjes kijken en aanwijzen. Leuk en goed voor de taalontwikkeling. Van die kartonnen boekjes om zelf te lezen (nou ja, lezen… bladeren dan 😉 ) of met echte blaadjes voor als ze wat ouder zijn. Voorleesboeken zijn wat mij betreft ook altijd goed. Eventueel met leuk bijpassend handpopje om het voorlezen nog leuker te maken!
  • Knutselspullen. Heb je al eens geprobeerd wat jouw kindje van vingerverf vindt? Super leuk om samen het knutselen te ontdekken. Vindt je verven nog een stapje te ver? Geef dan dikke kleurpotloden, ook leuk 🙂
Cadeautips 1e verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.