Angelique: De eerste liefde

eerste liefdeOngeveer anderhalve maand geleden ging mijn oudste dochter op een clubje hier in het dorp. En eigenlijk de tweede keer al kwam ze hoteldebotel terug. Er was daar namelijk een hele leuke, lieve en knappe jongen volgens Jonah en de vlindertjes begonnen te vliegen in haar buik. Maar hoe pak je dat dan verder aan als achtjarige?

Jonah heeft nog nooit eerder een vriendje gehad. Ja toen zij 2 jaar was, op de crèche. Maar dat telt niet. Nu de prepuberteit voor de deur staat beginnen de hormoontjes toch wat op te laaien en jongens beginnen leuk te worden naast hun rol als speelkameraadje. Zo ook deze jongen.

Ik merkte het al direct toen ik Jonah op haalde. Er was iets, want zij was aan het glunderen en zij gedroeg zich net even anders. “Wat is er gebeurd?” was mijn vraag. Al snel vertelde ze dat zij een leuke jongen had ontmoet, maar zij wist niet of hij haar ook leuk vond. Hoe moest ze dat gaan aanpakken? Ik gaf aan dat zij het hem gewoon kon vragen, maar dat was toch echt wel te eng zei ze. Zij wilde eerst nog het kamp afwachten, maar ook daar was niets gebeurd. Wat te doen? Ik gaf aan dat ze hem een briefje zou kunnen geven. Dat was op zich wel een goed idee. Jonah ging aan de slag om een briefje te maken maar ze durfde dat niet aan hem te geven. Ze had bedacht dat zij dat dan stiekem in zijn jaszak zou doen.

De volgende week was het dan eindelijk zo ver. Toen ik haar ging ophalen bleek dat zij nog geen kans had gezien het briefje ongezien in zijn jaszak te doen. Heel toevallig stond zijn moeder net naast mij en Jonah heeft het aan haar gegeven met de instructie dat zij het pas aan haar zoon mocht geven nadat ze thuis waren. Zo gezegd, zo gedaan.

De hele week zaten wij samen in spanning en leefden uit naar die vrijdagavond. Het leek wel alsof ik zelf verkering had gevraagd aan iemand, zo zenuwachtig was ik. Eindelijk kwam dan het moment dat ik haar mocht ophalen en wat bleek, hij had niks gezegd! Van tevoren had Jonah aangegeven dat ik in dat geval even met zijn moeder moest gaan praten, maar dat pakte zij zelf al op. Wat bleek, op het briefje stond wel “You’re beautiful, I like you to the moon and back” en “I love you”, en een zelfgemaakte ‘zoek de verschillen’, maar blijkbaar stond er geen vraag op over verkering. Zijn moeder gaf wel aan dat hij helemaal glunderde na het lezen van het briefje en dat hij ook het spelletje heeft gespeeld.

Zijn moeder zou wel even met hem gaan praten en daarna gingen ze samen met mijn dochter naar de kamer van de leiding om even te kletsen. Zijn moeder liet hen ook even alleen. Na een onbewuste inbreuk van de leiding, die daarna ook snel weer de ruimte verlieten, en zo’n 15 minuten later kwamen ze naar buiten. Hij vond mijn dochter eigenlijk wel erg leuk, maar hij had al verkering met een meisje op school. Wat een dilemma! Hij moet nu een keuze gaan maken en hopelijk krijgt Jonah vrijdag haar antwoord.

Na een wat ongemakkelijke knuffel, want Jonah riep heel hard dat zij niet van kusjes houdt, gingen ze uit elkaar. Weer een week in de zenuwen voor ons beiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.