De leukste budget buitenspelletjes *

brandevoortse hoeve

De lente is weer aangebroken. En dat kan maar één ding betekenen: we gaan weer vaker naar buiten! Lekker buitenspelen in de achtertuin of in de speeltuin. Een stukje gaan wandelen en vaker met de fiets erop uit. Ik houd ervan! Nu de zon wat vaker schijnt wil ik ook graag wat vaker met de kinderen buiten spelen. Lekker in de frisse buitenlucht met een zonnetje op ons gezicht, heerlijk! Wanneer we even de tuin in gaan, vind ik het leuk om zelf ook mee te spelen met de meisjes, dit zijn mijn favoriete spelletjes die ook nog eens budgetproof zijn!

1. Voetjes van de vloer

Dit spel is eigenlijk het leukste in een speeltuintje, maar thuis in de achtertuin en zelfs binnen als het moet, kan het ook. Ik ben bij dit spel meestal zelf de tikker. De kindjes mogen niet met hun voetjes op de vloer komen. Zodra ze de vloer raken mag ik ze tikken en zijn ze af. Ze mogen maar tien seconden ergens op blijven zitten en dan moeten ze zich verplaatsen naar een ander toestel of een verhoging. Ik vind het heerlijk om ze zo bezig te zien. Plezier maken en lekker overal op klimmen en klauteren. Ik word er blij van! Nou blijf ik natuurlijk een blogger die alles vast wil leggen 😉 en dus is is mijn telefoon al een paar keer gevallen tijdens het filmen van de meisjes. Dus een tip van mij: zorg voor goede hoesjes voor jullie telefoons! Dat bespaart weer een domper tijdens een leuke middag, en een hele hoop geld voor als hij echt verkeerd terecht komt.

2. Ballon omhoog houden

Dit is een eenvoudig en betaalbaar spel, maar daarom zeker niet minder leuk! Blaas een ballon op en vervolgens moeten de kinderen er samen voor zorgen dat de ballon de grond niet raakt. Je kunt hier zelf natuurlijk ook een beetje bij helpen. Echt teamwork dus! In de zomer kun je ook de ballon omhoog houden met een waterpistool. Net wat moeilijker en zorgt voor een heerlijke verfrissing! Ook bij dit spel is het belangrijk dat je zorgt voor een watervast hoesje, bijvoorbeeld het Sony Xperia L3 hoesje, want voordat je het weet heeft je telefoon waterschade opgelopen.

3. Flessenvoetbal

Een ander leuk en makkelijk spel met water is flessenvoetbal. Ik denk dat iedereen het wel ooit heeft gedaan. Je vult allemaal een fles met water. Vervolgens zorg je er met een bal voor dat de fles van de tegenstander omvalt zodat er water uit de fles loopt. Is je fles als eerst leeg? Dan heb je helaas verloren. Dit is een spel waar je al jong mee kunt beginnen. Kies dan voor een kleinere fles en lichtere bal. Je kunt ook de afstanden verkleinen en toestaan dat de bal gegooid mag worden. Genoeg mogelijkheden! Ook hierbij is het fijn om een waterbestendig hoesje aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld de Lenovo Tab E10 hoes. Zo ben je op alles voorbereid wanneer je een leuk filmpje maakt tijdens het spelen aankomende zomer. Zo kan je met een gerust hart meedoen!

4. Schatkistje zoeken

Als laatste een simpel en zeer geliefd spel bij onze meisjes. Ik verstop ergens een klein zakje met een paar snoepjes en zij mogen de ‘schatkist’ gaan zoeken. Om ruzie te voorkomen kun je ook kiezen voor twee zakjes. Leg de zakjes dan wel op dezelfde plek, anders is er alsnog een kans dat het misgaat. Wil je een verantwoorde versie? Lekkere stukjes fruit in een bakje is ook een leuke en lekker optie! Wanneer ze de schatkist hebben gevonden, kunnen ze het buiten lekker opsnoepen. Een topmiddag als je het mij vraag!


Stoepkrijt blijft ook ontzettend leuk, zowel voor grote als kleinere kinderen. Kijk ook zeker even hier voor leuke stoepkrijtspelletjes. Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.