Een goedkope slaaptrainer

goedkope slaaptrainer

Ineens staat ze naast mijn bed en met slaperige ogen kijk ik op de klok, het is 05:30 uur en op dat moment neem ik een besluit, dit moet veranderen. Een paar uur later speur ik het internet af naar een goede slaaptrainer, maar die prijzen! Inmiddels zijn we een paar weken verder en kan ik vertellen dat onze goedkope slaaptrainer van nog geen € 4,- zijn werk perfect doet!

Ingewikkeld

Met grote ogen kijk ik naar mijn laptop. Er zijn werkelijk ontzettend veel slaaptrainers te koop, maar je bent al snel € 30,- kwijt voor zo’n ding dat dan ook nog eens mega ingewikkeld is. Nou ben ik heus niet te beroerd om wat geld uit te geven aan producten die goed werken en fijn zijn in gebruik, maar om nou elke avond met zo’n trainer te stoeien, daar pas ik voor. Ik hou van gemak, iets wat je één keer instelt en daarna gewoon altijd goed staat zodat je nergens meer aan hoeft te denken. Het liefst nog zo goedkoop mogelijk ook.

Een goedkope slaaptrainer

Toen dacht ik aan een oplossing die vrienden van ons hadden bedacht. Echt, het is zo simpel dat je er waarschijnlijk zelf nog niet aan hebt gedacht, maar wat dacht je van een tijdschakelaar? Een tijdschakelaar stel je eenmalig in, je stopt hem in het stopcontact, lampje erin en je hebt je eigen budget slaaptrainer! Een tijdschakelaar kost slechts een paar euro en je hebt vast nog wel een lampje in huis dus het is sowieso het proberen waard voor dat geld.

Leve de tijdschakelaar

Wij hebben onze tijdschakelaar ingesteld op 06:45 uur. Dan gaat het lampje op de kamer van Emmi aan en vanaf dat moment mag ze dus uit bed komen. Na een kleine 45 minuten gaat de lamp weer vanzelf uit om pas de volgende ochtend weer aan te gaan. Ideaal, want wij hoeven daar dus niet dagelijks aan te denken. Bijkomend voordeel, de lamp staat bij Emmi op de kamer, maar ook Aukje komt voortaan haar kamer niet meer uit voordat de lamp van Emmi aan is 🙂

Zo kan je hem ook gebruiken

Nou weet ik dat er ook kinderen zijn die soms uitslapen. Die van ons doen dat helaas niet 😉 maar als je bang bent dat ze wakker worden van het lampje dat aan gaat, dan kan je ook het lampje uitzetten. De tijdschakelaar stel je op dezelfde manier in en je spreekt met je kind af dat hij zelf het lampje aandoet zodra hij wakker is, om te kijken of hij al uit bed mag. Gaat de lamp aan, dan is het tijd, blijft de lamp uit, dan dus nog niet.

Hier werkt onze geïmproviseerde slaaptrainer in ieder geval perfect, dus hopelijk heb je iets aan mijn tip. Succes alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.