Een uitje voor de kinderen, of toch niet?

Woensdag hadden we niks op de planning staat. Aan het einde van de ochtend besloot ik om toch nog iets leuks te gaan doen, dus ik riep de meisjes, pakte wat spullen en we vertrokken. Alleen dachten de meisjes duidelijk aan iets anders bij “iets leuks”…

Het blote voeten pad, ik schreef het vorig jaar al op ons vakantie to do lijstje en ook dit jaar stond het er weer op. Het kwam er eerder nog niet van, maar afgelopen woensdag leek het me de perfecte dag. Het was mooi weer, we hadden nog niks op de planning staan en dus vertrokken we.

Bij aankomst vond ik het mega onoverzichtelijk. Het was groot, er was geen duidelijke looproute, iedereen liep door elkaar (maar probeerde wel rekening te houden met de afstand gelukkig) en het was maar onduidelijk waar we naartoe moesten. Ik besloot om het los te laten en Aukje de weg te laten leiden. Ik volgde en na een paar kleine stukjes met verschillende soorten stenen kwamen we via een soort bospaadje bij een modderbad.

Aukje wilde er eigenlijk niet in, Emmi al helemaal niet en ik zag de bui al hangen. Nou ben ik zelf ook niet bepaald gek op modder, maar ik dacht als ik er niet in ga dan kan ik moeilijk tegen de meisjes zeggen dat ze er wel in moeten. Zodra mijn voeten het koude water raakten ging ook Aukje erin, dat was al 1. Emmi bleef voet bij stuk houden en weigerde het water in te gaan, dus er zat niks anders op dan haar op te tillen.

Ik kan er een lang verhaal van maken, maar het kwam erop neer dat we eigenlijk geen van drieën heel erg blij werden van die modder tussen onze tenen. Inmiddels zat ik tot mijn knieën onder de modder, Aukje tot haar enkels en Emmi had nog steeds brandschone voetjes. Een andere vrouw wees ons op de drogere stukken van het pad waar we onze weg nog even vervolgden, maar al snel had ik in de gaten dat het een kansloze missie was en besloten we het terras op te zoeken.

Wat hebben we hiervan geleerd? Dat onze dames liever een beautysalon bezoeken dan dat ze vieze voeten krijgen 😉 En dat gaan we dus de volgende keer maar lekker doen, lekker thuis een beautydagje houden! Met maskertjes, nagellak, lippenstift en haarkrullers 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.