Check dit nog even voor de eerste schooldag…

eerste schooldagJe zal echt de eerste ouder niet zijn die er op de eerste schooldag achter komt dat ze toch iets minder goed is voorbereid dan ze dacht. Maar met deze tips stappen jij en je kind goed voorbereid het nieuwe schooljaar in!

Maandag is het weer zover, na zes weken vakantie mag Aukje weer naar school. Ze heeft er nog geen zin in, dus dat zal wel weer even wennen zijn. Maar om het nieuwe schooljaar zo goed mogelijk te starten, heb ik ook wel wat voorbereidingen getroffen. Dingen waarvan ik als leerkracht weet dat het heel fijn is als ouders eraan denken:

  • Gymschoenen controleren. Passen ze nog? Zijn ze niet versleten? Is de naam nog zichtbaar?
  • Neem meteen op de eerste dag de gymschoenen/gymtas mee naar school. Super fijn als dat meteen op school ligt!
  • Plak naamstickers, overal. Op de schooltas, broodtrommel, fruitdoos, bekers, zomerjas, winterjas, fietssleutel, overal!
  • Check nog even de schooltijden. Je wilt niet te laat komen op de eerste schooldag, of vergeten dat ze ineens een continurooster hebben.
  • Controleer ook even wat het beleid is met betrekking tot het eten en drinken. Mogen de kinderen alleen fruit meenemen of 10 uur of is een liga bijvoorbeeld ook goed?
  • Stop standaard een plastic tas in de schooltas. Als er veel werkjes mee naar huis moeten dan past het vaak niet allemaal in de schooltas. Een extra plastic tasje is dan fijn zodat alles netjes mee naar huis kan en je kindje niet alles in haar handen vast hoeft te houden.
  • Als je kindje nog wel eens een ongelukje heeft dan is het fijn als je ook standaard een schone onderbroek in de tas stopt. Zo kan je kindje zijn eigen onderbroek aan na een ongelukje, dat is altijd fijner dan een oud broekje van school.

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?eerste schooldag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.