Emmi’s boevenstreken

Dit lieve kleine meisje, met haar onschuldige ogen en schattige staartjes. Ze is werkelijk een heerlijk kind waar we vaak heel hard om moeten lachen thuis. En hoewel je het op het eerste gezicht misschien niet zou zeggen, haalt dit lieve meisje heel wat boevenstreken uit…

Sinds een tijdje heeft Aukje een nieuw bed. Dit bed is ontzettend leuk want het is een huisje dat ook nog eens hoger staat dan een normaal bed dus je moet er met een klein trapje in klimmen. Sinds Aukje dat bed heeft hebben we Emmi er al verschillende keren uit moeten plukken na bedtijd. Dan denken wij dat ze lekker in haar eigen bed ligt te slapen maar is ze ondertussen gewoon naast Aukje gekropen. Kleine boef!

Emmi is dol op fruit, super fijn gezien het feit dat ze geen groenten eet want zo krijgt ze toch nog genoeg vitaminen binnen. Gisteren hadden beide meisjes een bordje fruit gekregen, maar toen dat van Emmi op was liep ze naar Aukje, haalde ze haar bord weg om vervolgens in een hoekje van de kamer alles op te eten. Tot groot ongenoegen van Aukje natuurlijk (ik vond het stiekem wel grappig).

Emmi is ook dol op haar poppen en ze doet niks liever dan de luier verschonen. Ze trekt dan een heel vies gezicht, roept dat baby heeft gepoept en haalt vervolgens 10 billendoekjes uit de verpakking om de billen van de pop grondig te poetsen. Gisteren ging ze een stapje verder, gelukkig zag Aukje het op tijd en kwam ze mij halen. “Mama, Emmi heeft de crème gepakt, ze is nu helemaal vies…” Ik was nog net op tijd, maar haar hand zat al helemaal onder de Sudocrème. Twee grote ogen keken me aan en toen ze zei “Baby poept, bah!” kon ik mijn lach ook gewoon niet inhouden.

Datzelfde pak billendoekjes lag vrijdagavond over haar hele bed verspreid. Emmi gaat nooit meteen slapen maar leest vaak nog even een boekje. Dit keer had ze bedacht dat het wel leuk was om alle doekjes uit het pakje te halen, dus toen ik naar bed ging kon ik eerst nog ongeveer 30 doekjes terug stoppen. Fijn Emmi!

Emmi is een ontzettende snoepkont en inmiddels heb ik al ontdekt dat ik alles in de hoogste kast moet verstoppen. Ik heb haar al eens betrapt met een mond vol chocolade van een paasei dat ze stiekem had gepakt en in de supermarkt heeft ze een keer zo lang aan een pak koekjes staan trekken totdat hij open scheurde en ze er dus ook triomfantelijk eentje in haar mond stak. Oeps…

Iets doet me vermoeden dat dit artikel nog een vervolg krijgt, en nog een, en nog een… 😉 Wat zijn de leukste boevenstreken die jullie kleine boefjes wel eens uit hebben gehaald?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.