Het ideale tandendoosje

firsty rounds tandendoosje

“Mama mijn tand is eruit!” Het kan aan mij liggen, maar man wat vond ik dit een mijlpaal zeg. Ik ging dan ook meteen op zoek naar het perfecte tandendoosje (no spon πŸ˜‰ )

De eerste wiebeltand

Al weken zat hij los, Aukjes eerste wiebeltand. In het begin nauwelijks voelbaar, maar ineens ging het hard. Binnen een dag ging de tand van ‘een beetje wiebelen’ naar ‘vast aan één draadje’. We weten allemaal vast nog wel dat het laatste stadium voordat een melktand eruit gaat heel erg vervelend is en zo kon dus ook Aukje niet stoppen met wiebelen en draaien totdat hij er werkelijk uit was. Haar eerste tand!

Wat een mijlpaal

Geloof het of niet, maar binnen twee dagen trok ze ook haar tweede tand eruit, waardoor ze nu alweer enkele weken met een heus fietsenrek in haar mond rondloopt. Wat was ze trots! En wat ging er een vreemd gevoel door mij heen, zo raar. Ik kan het ook niet zo goed omschrijven, maar het voelde echt als een ontzettende mijlpaal. Alsof mijn kleine meisje in twee dagen tijd ineens zo ontzettend gegroeid is.

Tanden schoonmaken

Van een vriendin kreeg ik de tip om de tanden een nachtje in een bakje water met zout te leggen. Zo spoelt het tandje helemaal schoon en kan je hem na het drogen netjes bewaren. Na een korte zoektocht op internet zag ik dat je hem ook prima onder de kraan kunt afspoelen en eventueel met een tandenborstel schoon kunt maken. Het is in ieder geval niet nodig om schoonmaakmiddel te gebruiken.

Op zoek naar een tandendoosje

Daarna kwam het volgende, het opbergen en bewaren van de tandjes. Bij Aukjes geboorte had ze twee tandendoosjes gekregen, maar helaas is er eentje gesneuveld en de andere was natuurlijk onvindbaar op het moment suprΓͺme. Ik ging daarom op zoek naar een nieuw tandendoosje en vond een prachtige met een eenhoorn erop. Helaas, alleen te koop per tien stuks, een beetje overdreven voor ons.

firsty rounds tandendoosje

Praktisch voor over 7 jaar

Toen ik het hier met vriendinnen over had, vertelde Kimberly dat ze een doosje had waarin je alle tandjes op de goede plek kunt opbergen, zodat je precies kunt zien welk tandje waar heeft gezeten. Na een gesprek met mijn schoonzus, bleek dat dit ook nog eens heel praktisch kan zijn, want als kinderen groter worden en ze moeten bijvoorbeeld een beugel, dan moeten ze wachten totdat alle tanden gewisseld zijn. Maar hoe weet je nou precies welke tanden er nog gewisseld moeten worden? Als alles gewoon in één doosje zit, heb je op een gegeven moment geen idee meer welke tanden er al uit zijn en welke nog niet en met dit doosje heb je dat probleem niet. Ideaal.

Firsty Round tandendoosje

Daarom besloot ik om voor Aukje ook een doosje te kopen waarin ze alle tanden op de goede plek kunt opbergen. Ik kwam er online verschillende tegen, maar besloot om voor het Firsty Round tandendoosje te gaan. Een doosje waar je in het midden een foto van je kind kan plaatsen en je de tanden in kan steken. Er zit ook nog een kaartje bij waarop je alle data kan schrijven waarop de tanden los zijn gekomen, super leuk!

Mijn gebruikerservaring

Ik bestelde het First Round tandendoosje en na een paar dagen kwam hij binnen. Het viel me meteen op hoe licht hij was. Je haalt gemakkelijk een stukje schuim eruit om vervolgens het tandje erin te kunnen stoppen. Even priegelen met die kleine tandjes, maar daarna zit het wel stevig en hoef je niet bang te zijn dat de tanden eruit vallen. Aukje begon meteen enthousiast te tellen hoeveel tanden ze nu nog moet wisselen haha.

Cadeautip

Het is misschien niet het allermooiste tandendoosje, maar wel heel erg degelijk en praktisch. Voor de foto heb ik even mijn eigen pasfoto in het midden gedaan, maar nu zit er gewoon weer een foto van Aukje is, super leuk. Het doosje is verkrijgbaar met verschillende kleuren schuim, maar aangezien roze Aukjes lievelingskleur is, kozen wij voor deze. Overigens is dit meteen een leuke cadeautip voor een vijfde of zesde verjaardag. Eigenlijk veel logischer dan als kraamcadeautje haha.

Inmiddels is Aukje overigens naarstig op zoek naar een derde wiebeltand, maar helaas, alles zit nog muurvast. Zij teleurgesteld, want ze mist het wiebelen zo, ik stiekem blij, want het gaat allemaal al snel genoeg πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.