Geld besparen op kindermerkkleding doe je zo! *

Red Rag

Toen we nog alleen Aukje hadden, vond ik het heerlijk om de leukste merkkleding voor haar te kopen. Maar eerlijk is eerlijk, het shoppen van kindermerkkleding is geen goedkope hobby. Gelukkig zijn er een paar tips waardoor je ervoor kunt zorgen dat je kind er toch in leuke merkkleding bij loopt, zonder dat je de hoofdprijs betaalt!


Kleding kopen voor je kinderen is misschien wel het een van de leukste dingen van het ouderschap. De meeste ouders kopen al jaren niets meer voor zichzelf, maar zorgen er wel voor dat hun kinderen er iedere dag tiptop bij zullen lopen. Er is toch ook niets leuker dan ieder jaar weer al die hippe kindermerkkleding online te kopen? Je kind te zien stralen in ieder setje die je voor hem of haar hebt uitgekozen. Hoewel het leuk is om te doen, kan het wel een ontzettende prijzige hobby zijn. Voordat je het weet geef je meer uit aan kinderkleding dan je ooit had gewild.

Betekent dit dat je voortaan geen merkjes meer kunt kopen? Of dat je simpelweg meer tweedehands moet kopen? Misschien. Maar het kan ook anders. Er zijn namelijk genoeg manieren waarop je je kinderen toch nog in de hipste kindermerkkleding kunt hullen, zonder dat dit al te veel geld hoeft te kosten. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel!

Wacht op de sale

Vraag jezelf allereerst af of het noodzakelijk is om je kind iedere keer in de nieuwste collectie te hullen. Het gaat bij kindermerkkleding immers om de kwaliteit en het feit dat je weet dat deze op de juiste manier zijn geproduceerd. Bovendien zal ieder item geheel nieuw zijn voor jouw kind. Het loont daarom zeker om af te wachten tot de sale en eventueel vooruit te kopen voor een volgend seizoen. Zo bespaar je al snel vijftig procent of meer op je aankoop. Dat is niet alleen mooi meegenomen, maar je geniet ondertussen ook nog eens van geheel nieuwe en kwalitatieve kleding. Zeker de moeite waard dus.

Vind je het moeilijk om in te schatten welke maat je nodig hebt voor volgend jaar? Maak dan slim gebruik van de groeicurve van het consultatiebureau. Wanneer je kind een gemiddelde bouw heeft en volgens zijn of haar lijntje groeit, dan kun je door deze door te trekken prima inschatten welke lengtemaat en daarbij horende kledingmaat hij nodig zal hebben. Zo bega je zeker geen miskoop.

Gebruik de 9 maanden zwangerschap om kleding in te slaan

Het grootste voordeel van 9 maanden zwanger zijn is dat je alle tijd hebt om alle nodige producten in huis te halen. Zo ook voldoende kleertjes. Babykleding shoppen is natuurlijk het leukste wat er is, maar maak niet de fout om in één keer alle kleding aan te schaffen. Je hebt 9 maanden de tijd. Probeer je aankopen dan ook uit te spreiden over een langere periode. Zo kun je ook goed de acties en sales in de gaten houden, waardoor je prachtige merkbabykleding kunt kopen voor zeer lage prijsjes. Toch weer mooi meegenomen!

Bied kleding tweedehands aan


En tot slot, bied de kleding tweedehands aan. Merkkleding blijft bijna altijd lang mooi, ook nadat ze een heel seizoen zijn gedragen. Zeker voor de wat jongere kindjes die op eventueel kruipen na nog niet heel veel ondernemen. Daarom is het zonde om deze kleding direct in zakken te stoppen of weg te geven. Vaak kan je er nog best wel een leuk bedrag voor ontvangen. Kies er daarom gerust voor om kleding tweedehands aan te bieden. Je kunt het geld wat je hiermee ontvangt weer gebruiken voor het kopen van een geheel nieuwe garderobe. Zo vallen de kosten uiteindelijk toch nog mee en stiekem is het ook nog eens heel erg leuk om te verkopen. Win-win.

Nu ben ik benieuwd, koop jij vaak merkkleding voor je kind(eren)?

* Dit is een gastartikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.