10 Gratis uitjes voor de meivakantie

gratis uitjes meivakantie

Het is vakantie! De kinderen zijn lekker twee weekjes vrij en het is mooi weer, wat willen we nog meer?! En omdat twee weken thuiszitten met kinderen meestal niet zo’n heel goed idee is, zocht ik de 10 leukste gratis uitjes voor je uit…

  1. Kijk eens op de site van jouw woonplaats, misschien worden er wel hele leuke dingen georganiseerd waar je geen weet van hebt. Zo worden er bij ons in het kasteel van Helmond in de vakantie allerlei leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Niet alle activiteiten zijn gratis, maar sommigen wel en andere kosten slechts een kleine bijdrage…
  2. Zet een fietstocht uit langs verschillende speeltuinen. Neem een picknickmand mee met lekkere dingen en jullie komen je dag wel door. Stukje fietsen, even spelen, stukje fietsen, lekker picknicken, succes gegarandeerd!
  3. Ga een dagje naar het strand. Ook hiervoor geldt weer, picknickmand mee, emmertjes en schepjes mee en de kinderen vermaken zich hier uren.
  4. In veel wijken staat een grote wijkspeeltuin waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Spreek af met vrienden waarvan de kinderen het samen ook goed kunnen vinden, zo hebben zowel de kinderen als de papa’s en mama’s een gezellige dag.
  5. Ga gezellig naar de kinderboerderij. Neem wat oud brood, sla, wortels en eitjes mee van thuis en de dieren worden er helemaal blij van. De kinderen waarschijnlijk ook!
  6. Een kabouterpad alleen voor in de herfst? Nee hoor. Ook in mei kan je heel goed een kabouterpad lopen. Sommige paden zijn gratis, anderen niet. Maar het kabouterpad in het Heemspark in Eindhoven is dat in ieder geval wel (al wordt een bijdrage voor het onderhoud wel enorm gewaardeerd).
  7. Het bos blijft ook altijd leuk voor kinderen. Maak er zelf een speurtocht van door allerlei verschillende bladeren en diertjes te zoeken bijvoorbeeld.
  8. Een dagje minder mooi weer? Ga dan eens naar de bibliotheek. Daar is tegenwoordig veel meer te doen dan alleen maar boeken lenen. Je kan er lekker spelen, er worden voorleesochtenden georganiseerd en nog veel meer leuks!
  9. Met Pasen, Koningsdag en Bevrijdingsdag worden er overal leuke activiteiten georganiseerd. Mamaliefde zetten een heleboel tips voor Pasen op een rijtje, Kidsproof schreef over de leukste activiteiten met Koningsdag en hier vind je alle bevrijdingsfestivals.
  10. Blijf je toch liever thuis? Dan staan hier misschien nog een paar leuke tips tussen. Alvast een hele fijne vakantie gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.