Hoe kun je een leuke jongens slaapkamer inrichten? *

Jongens slaapkamer

Je wil als moeder natuurlijk graag een leuke en functionele kamer maken voor je zoon. Maar het kan best lastig zijn om te bedenken waar je moet beginnen. In deze blog geven we drie aspecten waar je aan moet denken en waar je een leuke persoonlijke touch kan geven voor de jongenskamer.

Kies een thema en kleur

Allereerst is het een goed idee om te beginnen bij het kiezen van een thema dat past bij de interesses van je zoon. Een leuke kinderkamer jongens heeft vaak een leuk thema met iets waar hij enthousiast over is. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, de ruimte of dinosaurussen. Voor de kleintjes is Lion King ook een erg leuk thema. Dit thema kun je door de hele kamer doorvoeren met stickers, posters of muurschilderingen. Kies bijvoorbeeld voor een bedovertrek met het thema. Mocht er nou geen enkel thema zijn dat echt goed past, kun je ook voor een kleurenpalet kiezen. Bijvoorbeeld blauw en geel. Maak alles in de kamer in deze kleuren voor een leuke, vrolijke kamer.

Ga voor kwaliteit meubels

Een jongenskamer betekent dat het er best ruig aan toe kan gaan, en dan wil je graag kwalitatief meubels hebben die tegen een stootje kunnen. Zo krijg je niet zo snel beschadigingen. Je kan denken aan een robuust bed. Je kunt ook gaan voor een laag bed voor jongens, een bed met ingebouwde kasten en lades, een halfhoogslaper of een hoogslaper. Kijk wat het beste bij je kind past en wat hij het leukst vindt. Kijk wel goed naar de leeftijd van je zoon, want je wilt ze niet te vroeg in een hoogslaper laten slapen. Ook is het een tip om voor meubels te gaan met opbergruimte. Bij een bed kunnen dit lades zijn, waar kleding en speelgoed in op kan worden geborgen. Verder kan een kledingkast nu worden gebruikt voor kleding en speelgoed, en wanneer je zoon is opgegroeid voor een wat ruimere collectie kleding. Als je geen plek hebt voor een nieuwe kast, hang dan wat leuke planken aan de muur. Dat ziet er gezellig uit en zo kun je speelgoed en boeken netjes opbergen zonder dat ze op de grond liggen. Een bureau is ook altijd een goede toevoeging om leren en knutselen te stimuleren.

Accessoires en decoratie in de kamer

Nadat er een thema of kleurenpalet is gekozen, en de meubels zijn aangeschaft is het tijd voor wat leuke accessoires en decoratie. Vooral wanneer er niet is gekozen voor een thema maar een kleur is het leuk om de boel op te vrolijken en eigen te maken. De jongenskamer hoeft niet in een keer helemaal compleet te zijn. Een leuk idee is om je kind zelf spullen te laten verzamelen en maken, op school, tijdens activiteiten of op rommelmarkten. Hierdoor kan hij helemaal zelf zijn droomkamer samenstellen en een persoonlijke touch geven. Een ander idee voor een persoonlijke touch zijn foto’s toevoegen aan de kamer. Dit kan van jullie als gezin zijn, of van je zoon zijn favoriete superheld. Hang ook eens een rol papier op zodat kinderen lekker kunnen tekenen. Hoe ga jij de kinderkamer inrichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.