11 tips voor een geslaagd kinderfeestje

kinderfeestje organiseren

Gisteren was Aukjes kinderfeestje. Haar allereerste, eigen kinderfeestje ooit en ik dacht dat we er thuis een ontzettend leuke middag van konden maken. Nou lukte dat ook wel, maar ik heb toch wat dingen geleerd…

“Mama ik wil een prinsessenfeestje“. Nou dan gaan we er toch een prinsessenfeestje van maken? Ik had er ontzettend veel zin en en grapte nog dat als ik een klas vol kinderen in toom kan houden, ik een kinderfeestje met 6 meisjes ook wel zou kunnen handelen. Maar ik moet toegeven dat het toch iets anders ging dan ik had verwacht. Zo trok Emmi bijvoorbeeld erg veel aandacht, wilde er iemand steeds iets anders doen, was Aukje veel aan het mopperen en waren ze sneller klaar met knutselen dan ik had gedacht. Gelukkig hebben we thuis een speelschuur en konden we als back-up de meisjes daar even een half uur los laten πŸ˜‰ Dat was wel fijn, voor zowel de meisjes als voor Maikel en mij haha. Na het spelen sloten we nog gezellig af met pannenkoeken en frietjes en toen was het alweer tijd om de prinsessen naar huis te brengen. In de auto vroeg Aukje waarom haar feestje maar zo kort duurde, dus dat was voor mij een teken dat ze het toch leuk heeft gehad. Het was ook echt wel heel gezellig hoor en hopelijk vonden de andere meisjes het ook leuk! Maar voor mezelf heb ik toch wel wat tips opgeschreven voor een volgende keer als we weer een kinderfeestje thuis organiseren:

 • Maak een soort draaiboek vooraf, zodat je precies weet wat je wanneer gaat doen. Beden meteen het thema voor het feestje. Ga je voor een voor de hand liggend thema of kies je een van deze originele kinderfeestjes?
 • Zorg dat je de boodschappen ruim van tevoren hebt gedaan, zodat je niet op het laatste moment nog naar de winkel moet.
 • Zorg dat er iemand bij je is om te helpen. Bij voorkeur iemand die leuk met kinderen om kan gaan πŸ˜‰
 • Maak een appgroep aan met de ouders van alle kinderen. Hierin kan je eventueel nog iets doorgeven voor het feestje en tijdens het feestje kan je leuke foto’s doorsturen (als je daar tijd voor hebt).
 • Plan genoeg activiteiten in. Je kan beter achteraf activiteiten overhouden dan tekort komen.
 • Maak van het cadeautjes uitpakken ook al een leuk spelletje. Zo vul je weer wat extra tijd op en de kinderen vinden het meestal erg leuk.
 • Ga je knutselen? Zorg dat er een “klaaropdracht” ligt voor kinderen die snel klaar zijn.
 • En leg ook maar vast een “klaar met de klaaropdracht” kleurplaat klaar πŸ˜‰
 • Is het een kleuterfeestje? Dan kunnen ze echt na vijf minuten klaar zijn met knutselen, houd daar rekening mee in je draaiboek (geloof mij, ik verwachtte het ook niet).
 • Breng echt kleine broertjes of zusjes liever even naar opa en oma tijdens het feestje. Dan kan je alle aandacht richten op het feestvarken en haar vriendinnen (en hoef je niet steeds te zeggen dat ze echt niet heel de tijd opgetild wil worden).
 • Het is okΓ© om het feestje uit te besteden. Ga lekker naar een krijspaleis en laat de kinderen lekker spelen. Scheelt jou echt een hoop energie, kan ik uit ervaring vertellen haha.

De eerste 7 tips gingen hier goed, maar de laatste 4 tips ga ik zelf volgend jaar zeker opvolgen haha. Heb jij nog een goede, aanvullende tip?

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.