Leuke vakanties voor je kids *

vakantiefoto's

Nog maar 7 weken en dan begint hier in het zuiden de zomervakantie. Sinds ik geen juf meer ben is de vakantie wel anders, omdat ik nu ook gewoon moet werken, maar toch kijk ik er stiekem wel naar uit. En ook al kan Maikel dan niet weg in de zomer, er zijn toch nog wel wat andere opties voor de vakantie…

Toch op vakantie?

Hoewel het lijstje van mijn vakantieplannen met het gezin voor de zomervakantie steeds meer vorm krijgt, is er een grote kans dat we van de zomer niet weggaan. Natuurlijk gaan we veel leuke dingen doen met de kinderen zoals naar de Efteling en de kermis, maar stiekem heb ik toch even gekeken naar leuke vakantiemogelijkheden voor kinderen. Aukje en Emmi zijn natuurlijk nog erg jong. Voor onze kids is het leuk om bijvoorbeeld een vakantiehuis met een grote tuin te boeken, zodat ze onder toezicht van mama en papa lekker kunnen spelen en van de natuur kunnen genieten. Buitenspelen is natuurlijk goed voor de ontwikkeling van kinderen. Voor de toekomst en mijn eigen inspiratie heb ik voor de lol eens gegoogeld naar kindervakanties en kinderreizen, zodat ik kon zien welke mogelijkheden er nog meer zijn voor mijn kinderen om op vakantie te gaan.

Kinderreizen

Wat mij opviel, is dat er online een groot aanbod is aan organisaties die kinderreizen aanbieden. Van organisaties die zich specialiseren in wereldreizen tot kindervakanties in Nederland. Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet door het enorme aanbod. Wat zou over een paar jaar leuk zijn voor Aukje en Emmi? Ze vinden het leuk om creatief bezig te zijn en spelen graag buiten. Dan heb ik de keuze: kies ik voor een kindervakantie samen met het hele gezin? Of kies ik ervoor om mijn kinderen alleen op vakantie te sturen… Het laatste idee klinkt eng, maar blijkt eigenlijk zo verkeerd nog niet te zijn.

Alleen op vakantie

Nu zijn de meisjes natuurlijk nog veel te klein, maar als ze wat groter zijn dan willen ze natuurlijk, net als alle andere kinderen uit de klas, ook op vakantie. En als papa de hele vakantie moet werken en jij als kind daardoor ook 6 lange weken thuis zit, dan is dat natuurlijk helemaal niet leuk. Een alternatief is dus om de kinderen alleen op vakantie te sturen. Nogmaals, niet op deze leeftijd, maar als ze straks wat ouder zijn dan kan dat natuurlijk hartstikke gaaf zijn. Gewoon een soort kamp!

Een vakantiekamp

Zo stuitte ik op de website van Juvigo: je kunt hier veel vakantiekampen vinden voor je kinderen. Een creakamp zou bijvoorbeeld ideaal zijn: ze kunnen hier knutselen, of lekker meegaan met de tijd en leren hoe je moet vloggen of films moet maken. Het enige waar ik een beetje mee zit is de hamvraag of je kinderen wel in goede handen vallen. Maken ze snel nieuwe vriendjes? Zorgt de begeleiding goed voor ze? Misschien dat ze later samen naar zo’n vakantiekamp kunnen gaan, dan hebben ze op zijn minst elkaar 🙂

Gekeurde begeleiders

Toch denk ik persoonlijk dat zo’n vakantiekamp goed kan zijn voor de ontwikkeling op een jonge leeftijd. Ik las dat begeleiders altijd goed getraind moeten zijn. Daarnaast wordt die begeleiding natuurlijk streng gekeurd en dienen een Verklaring van Goed Gedrag af te leveren. Ze hebben zelf ook deelgenomen aan een kindervakantie en weten blijkbaar precies wat de kinderen leuk vinden!

Of toch maar een wereldreis?

Een wereldreis met mijn kinderen? In het NRC las ik dat kinderen zich er later niet meer veel van herinneren en moet je rekening houden met de gevaren die er in exotische landen op de loer liggen, zoals ziekten en infecties. Aan de andere kant bouw je een juist een goede band op met je kinderen; als ouder zijnde ben je ‘hun rots in de branding’, midden in de exotische en immer veranderlijke omgevingen van de wereldreis.

Al met al nog genoeg stof om over na te denken voor de komende jaren. Elk soort kindervakantie heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, dus moet ik nog even goed afwegen wat in de toekomst nu het beste en vooral het leukste is voor Aukje en Emmi. Hebben jullie misschien nog leuke of exotische ideeën voor ideale vakanties voor je kinderen?

*Dit is een gastartikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.