Met mijn dochter in bed

slapende kleuter

“Mama, wanneer ga jij een keer weg dan kan ik bij papa slapen.” Ik beken, een tikkeltje beledigd was ik wel. Maar aan de andere kant begreep ik haar vraag ook heel goed, want toen Maikel laatst een nachtje weg was, mocht ze lekker bij mij in bed slapen…

Hoewel Maikel ontzettend veel werkt, heb ik het geluk dat hij voor zijn werk eigenlijk nooit een nacht weg hoeft. Fijn, want ik ben niet zo goed in alleen zijn. Maar toen Maikel vorig jaar toch een nachtje weg moest, vroeg ik aan Aukje of zij dan lekker bij mij in bed wilde slapen. Dat wilde ze natuurlijk wel en dat vond ik stiekem ook wel fijn. Lag ook ik niet alleen in bed 😉 Omdat ze altijd gewoon in har eigen bed op haar eigen kamer slaapt, vond ze het super speciaal en na die ene nacht begreep ze ook heel goed dat het geen dagelijks ritueel zou worden.

En toen gingen we een tijd terug op vakantie naar Port Zelande. Een huis met drie slaapkamers, waarvan eentje beneden. We besloten dat Aukje beneden zou slapen, zij zou namelijk zelf naar boven kunnen komen ’s ochtends. Na een paar nachten vond Aukje het toch wel saai, dus ik stelde voor om een nachtje bij haar te komen liggen. Er stonden twee bedden op haar kamer, dus geen probleem. Aukje vond het geweldig en ik sliep er ook niet minder om, dus de nacht daarop mocht Maikel.

Eenmaal weer thuis vroeg Aukje wel weer een paar keer of er weer iemand bij haar in bed wilde slapen. We legden uit dat we thuis weer gewoon allemaal in onze eigen bedden slapen en hoewel ze het jammer vond, begreep ze het wel. Totdat Maikel laatst weer een keer een nachtje weg moest. Helemaal blij lag ze die nacht naast me in het grote bed. Of nou ja, naast me. Ze lag helemaal om me heen gekruld, wat voor mij dan weer wat minder comfortabel was haha.

Logischerwijs kwam er een paar dagen later dus de vraag wanneer ik een keer een nachtje wegga, zodat er plek voor haar is in het grote bed. Mijn moeder stelde al voor om een keer een nachtje van bed te ruilen, maar daar wil ik niet aan beginnen. Nu is het speciaal, omdat het maar zo weinig voor komt. En stiekem vind ik het helemaal niet erg om binnenkort een nachtje weg te gaan 😉 (boekt al bijna een twee-daags sauna arrangement) alleen zijn de kinderen dan meestal bij mijn ouders, omdat Maikel moet werken, dus daar heeft ze nog niks aan haha.

Slaap jij wel eens samen met je kind(eren)?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.