Back to school: Tips om het nieuwe schooljaar goed te starten

back to school

Voor een deel van Nederland zit de vakantie er alweer op. Wat gaat het toch altijd snel! Wij hebben nog twee weken, maar toch ben ik al voorzichtig bezig met de voorbereidingen voor na de vakantie. Want ik moet nog wel wat dingen controleren voordat het nieuwe schooljaar van start gaat…

Zes weken zomervakantie. Van tevoren klinkt het altijd lang maar de weken vliegen elk jaar voorbij. Dat is natuurlijk alleen maar goed, maar toch vind ik het stiekem ontzettend jammer dat de meisjes alweer bijna naar school moeten. We hebben nog lang niet alles van onze to do lijst voor de vakantie gedaan en toch hebben we ons geen moment verveeld. Maar ondanks dat er de komende twee weken nog een heleboel leuke dingen op de planning staan, gaan we toch alvast voorzichtig wennen aan het normale ritme, zodat het na de vakantie hopelijk ook allemaal soepel verloopt.

Schoolspullen checken

Komende week staat in het teken van het controleren van alle schoolspullen. De meisjes krijgen elk jaar een nieuwe schooltas, dus die moet worden uitgezocht en daarnaast hebben ze misschien ook nog wel een nieuwe beker of een nieuw trommeltje nodig. Ik kijk ook altijd even naar de gymspullen. Is de gymtas nog heel, passen de gymkleren nog en heel belangrijk, de gymschoenen. Als alles alvast klaar ligt dan hoef je niet ineens te stressen als je kind op dag twee van het nieuwe schooljaar al gym blijkt te hebben 😉

Plakken

En als je dan toch met die nieuwe schoolspullen bezig bent, plak dan ook meteen even overal een naamsticker op. Op alle bekers, bakjes, trommels, tassen en gymschoenen. Misschien zelfs wel op de gymkleding. Geloof mij, het is echt nodig! Als juf weet ik hoe makkelijk dingen anders bij de gevonden voorwerpen kunnen belanden en dat is zonde.

Oefenen

Ons plan was om in de vakantie elke dag te blijven oefenen met spelling en de tafels. Ik kan je verklappen dat dat niet is gelukt haha. We hebben wel af en toe geoefend hoor, maar minder vaak dan mijn bedoeling was. Om Aukje wat zelfverzekerder te laten starten in groep 5, gaan we de komende twee weken toch nog wat oefenen. Gewoon, spelenderwijs hoor. Via Squla, met tafelspelletjes en korte dicteetjes. Even de geleerde regels weer terughalen.

Op tijd naar bed

In de vakantie hebben we de bedtijd behoorlijk losgelaten voor ons doen. Maar ik merk toch dat ze hun slaap hard nodig hebben en dus gaan we weer langzaam aan wennen aan het normale ritme. De dames hebben de hele vakantie bij elkaar gelogeerd, maar gaan nu weer naar hun eigen kamers en weer op hun eigen bedtijd naar bed. Nog een weekje rustig aan doen maar in de laatste week gaan we toch echt weer back to normal.

Belangrijke data

En tot slot is het handig als je alvast alle belangrijke data alvast in je agenda zet. Kijk of de schoolgids of jaarkalender al online staat en schrijf alle studiedagen, vakanties en andere bijzondere dingen alvast op. Zo kom je niet voor verrassingen te staan gedurende het schooljaar.

Succes met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.