Back to school: Tips om het nieuwe schooljaar goed te starten

nieuwe schooljaar

We zitten alweer in de laatste week van de vakantie en ik ben zo langzamerhand alweer aan het nadenken over volgende week. Want ik moet nog wel wat dingen controleren voordat het nieuwe schooljaar van start gaat…

Zes weken zomervakantie. Van tevoren klonk het zo lang maar de weken zijn voorbij gevlogen. Dat is natuurlijk alleen maar goed, maar toch vind ik het stiekem ontzettend jammer dat Aukje volgende week alweer naar school moet. We hebben nog lang niet alles van onze to do lijst voor de vakantie gedaan en toch hebben we ons geen moment verveeld. Maar Ondanks dat er deze week nog een heleboel leuke dingen op de planning staan, gaan we toch alweer wennen aan het normale ritme, zodat het volgende week hopelijk ook allemaal soepel verloopt.

Tips voor de laatste week van de zomervakantie

  • Wen alvast weer aan het normale ritme. In de vakantie mogen de kids vaak wat langer opblijven, slapen ze ‘s ochtends misschien wel lekker uit en zijn de eetmomenten waarschijnlijk ook niet zoals anders. Gebruik de laatste week van de vakantie om alvast weer te wennen en de kinderen weer op tijd in bed te leggen, op de ‘normale’ tijden te eten en misschien zelfs de wekker alweer zetten. Al vind ik dat laatste zelf nog niet helemaal nodig 😉
  • Check alvast of de gymschoenen en gymkleren nog passen zodat je de eerste maandag meteen de gymspullen mee naar school kunt nemen. Geen must want de leerkracht gaat op de eerste dag vast nog niet meteen gymmen, maar het kan maar vast op school liggen.
  • Controleer of de bekers en trommels nog goed zijn. Zo heb ik hier al een lekkende beker weggegooid, niks zo vervelend als tassen van binnen onder de ranja of melk komen te zitten.
  • Vergeet niet om in alle nieuwe spullen weer een naamsticker te plakken. Controleer ook meteen de andere spulletjes even (denk aan jassen, broodtrommels, bekers, gymschoenen, etc.)
  • En tot slot, kijk alvast of de de schoolgids of jaarkalender al online staat. Dan heb jij alle studiedagen of andere bijzondere data alvast in je eigen agenda genoteerd en kom je niet voor verrassingen te staan.

Succes met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.