Ons ochtendritueel op schooldagen

“Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie ochtend eruit ziet. Kies jij de kleren van de kinderen uit en dat soort dingen.” U vraagt, wij draaien ๐Ÿ˜‰ Zo zien onze ochtenden er op schooldagen meestal uit…

’s Ochtends word ik veel te vroeg wakker gemaakt door een heel klein meisje. Op dit moment is Emmi echt ontzettend vroeg wakker en daar heb ik nogal moeite mee. Met een beetje pech maakt ze ook nog eerst Aukje wakker voordat ze naar ons toe komt en dan zitten er dus om 05.30 uur al twee meisjes bij ons in bed. Soms kijken ze eerst nog rustig naar de televisie en op andere dagen liggen ze te feesten, dat zijn de minder fijne dagen haha. Om 06.45 uur gaat mijn wekker en dan sta ik op.

Terwijl ik naar de badkamer loop, pak in de kleren voor de meisjes. Die heb ik de avond ervoor al klaargelegd dus dat is zo gepiept. Soms mag Aukje zelf haar kleren mee uitzoeken, maar meestal vindt ze het prima als ik dat doe. Ik gooi de kleren op ons bed waarna Aukje zichzelf gaat aankleden en Maikel Emmi helpt. Ondertussen stap ik onder de douche.

Als ik klaar ben met douchen, aankleden en opmaken dan ga ik naar beneden. Soms heeft Maikel de meisjes al een boterham gegeven en soms doe ik het zelf. Terwijl de meisjes eten maak ik wat staartjes en vlechtjes in hun haren en zet ik de tassen voor school klaar. Ik smeer brood voor tussen de middag, vraag wat voor fruit Aukje mee naar school wil en stop alles in de tas.

Inmiddels zijn de meisjes klaar en kunnen de schoenen aan en de tanden worden gepoetst. Afhankelijk van het tempo en de tijd, leest Aukje nog even bij mij of Maikel een boekje. Het liefste bij Maikel, zodat ik nog even een wasje aan kan zetten, de ontbijtspullen van de meisjes op kan ruimen en een haver latte macchiato kan drinken. Als het op is dan brengen Emmi en ik Aukje naar school. Soms blijven we thuis en dan brengt Maikel haar weg. Net hoe het uitkomt.

Zo ziet de gemiddelde schoolochtend er bij ons dus uit. En, komt het een beetje overeen met bij jullie thuis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.