Kerstvakantie tip: loop de Tover Route in Roermond *

Tover Route Roermond

“Mama, wat gaan we vandaag doen?” Een veel gestelde vraag hier in huis tijdens vakanties. Antwoord geven op die vraag valt niet altijd mee, zeker niet in deze tijd. Maar vorige week had ik mijn antwoord klaar: “We gaan toveren!”

Een mysterieus pakketje

Een tijdje terug werd er een mysterieus pakketje bezorgd. Er zaten twee toverstokjes in en de meiden werden meteen nieuwsgierig; waar waren de toverstokjes voor? Het bleek een ontzettend leuke uitnodiging te zijn van Citymanagement We Are Roermond, om een dagje naar Roermond te komen. Nou wilden we vorig jaar eigenlijk al naar Roermond gaan om de muzikale Tover Route te gaan lopen, maar toen kwam het er niet van. Dit jaar een herkansing dus!

Magische XL toveretalages

En dus gingen we vorige week, op een prachtige, zonnige dag, naar Roermond. Het was koud, maar daar hadden de kinderen geen last van. Ze vonden het leuk om de toveretalages te zoeken en vooral de XL etalages waren een hit. De TikTok etalage was favoriet, vooral bij de oudste twee meiden. Elke keer als ze met hun toverstokje hadden getoverd, konden ze zichzelf zien op de enorme telefoons in de etalage. Er werd flink gedanst en gezongen, zo leuk om te zien!

Tover Route

Tover Route Roermond

Vorig jaar kon je voor de eerste keer de Tover Route lopen in Roermond. Omdat het toen zo’n groot succes was, hebben ze de Tover Route vernieuwd en kan je ook deze winter weer komen toveren. Voor slechts € 2,- koop je bij Theaterhotel de Oranjerie een speciaal toverstokje en dan kan de Tover Route beginnen! Al meteen op het plein staat het eerste toverpunt en vanaf dat punt loop je met behulp van de speciale plattegrond, heel Roermond door. Er zijn wel 40 toverpunten en elke keer als je met het toverstokje een toverpunt aanraakt, worden de magische instrumenten verlicht en tover je spectaculaire muziek tevoorschijn.

Maak kans op een Nintendo Switch

Er zitten 15 etalages in de Tover Route, met drie muziekinstrumenten. Scan de bijbehorende QR code met een mobiele telefoon, luister naar het muziekfragment en omcirkel de bijbehorende letter in de toverpuzzel. Heb je de oplossing gevonden? Vul die dan hier in en wie weet krijg jij in februari 2022 wel een mailtje dat je de gelukkige winnaar bent van een gloednieuwe Nintendo Switch!

Tover Route

Horeca To Go

Door de stad heen kan je op verschillende punten wat lekkers te eten en drinken kopen. Wij kochten voor iedereen een lekker warme wafel die we heerlijk op een bankje in het zonnetje opaten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een lekkere lunch te kopen, een warme kop soep, glühwein of gewoon een koffie to go. Oh en laten we de oliebollen niet vergeten! En mijn favoriet, churros!

Praktische tips:

  • Een toverstokje kost € 2,-.
  • Je kunt nog toveren in Roermond tot en met 30 januari 2022.
  • Doordat het toveren buiten is, zit je niet aan openingstijden gebonden en kan je gaan toveren wanneer jij wilt, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.
  • Je kunt naar het toilet gaan bij TheaterHotel de Oranjerie (startpunt) en in het overdekte Roercenter.
  • Het toveren is het leukste wanneer het al aan het schemeren is, dan komt de magische verlichting nog mooier over.
Tover Route Roermond

Kerstsfeer

Terwijl de kinderen steeds vooruit renden, op zoek naar het volgende toverpunt, genoten wij van de prachtig versierde stad. Want de hele stad is geweldig mooi aangekleed in kerstsfeer. Overal hingen feestelijke guirlandes, mooie lichtjes en op verschillende punten waren ook echte feestelijke eyecatchers neergezet. Je begrijpt dat we er dan ook heel wat foto’s hebben gemaakt!

Outlet Roermond

Window Shopping + Click & Collect

Nou ben ik al vaker in Roermond geweest en weet ik dat je er normaal gesproken ook erg leuk kunt winkelen. Helaas konden we dit keer niet shoppen, maar Roermond heeft dat heel goed opgelost. Bij verschillende winkels zijn de etalages sfeervol ingericht en kan je zo toch terecht voor het zogenaamde ‘window shopping’. En net toen wij aan het window shoppen waren, werd onderstaand filmpje gemaakt, dus als je goed kijkt dan zie je de kinderen toveren, super leuk! Daarnaast zijn nu ook bijna alle winkels geopend voor ‘click & collect’ (of call & collect). Nou heb ik tijdens het toveren een heleboel leuke winkels gezien, dus stiekem hoop ik gewoon dat binnenkort de winkels weer open gaan en dan gaan we gewoon terug. Neem ik de toverstokjes weer mee zodat de meiden kunnen toveren en dan kan ik ondertussen nog lekker shoppen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.