Update Emmi 18 maanden

18 maanden

Vandaag is Emmi precies 18 maanden. Gewoon anderhalf jaar! De laatste update is alweer van vier maanden geleden, dus ik heb weer genoeg te vertellen. Want deze eigenwijze dame maakt me toch sprongen ineens!

Voeding

Qua eten is er niks veranderd ten opzichte van de vorige update. Emmi ontbijt ’s ochtends met twee boterhammen en een halve beker melk. De ene keer eet ze haar korstjes op, de andere keer laat ze ze liggen. Maar ze krijgt van mij geen tweede boterham als ze niet eerst haar korsten opeet, dus bij de eerste boterham gaan ze er meestal wel in en die van de tweede belanden meestal in de prullenbak. De melk drinkt ze zelf uit een gewone beker.
Dan krijgt ze ergens tussen 09.00 – 10.00 uur fruit. Ze is gek op fruit, werkelijk alles gaat erin! Tussendoor drinkt ze wat ranja.
Rond 12.00 uur krijgt ze weer twee boterhammen en wat melk. Smeerkaas, stroop en de Blue Band smeersels gaan er in vlot tempo doorheen. Af en toe krijgt ze chocoladepasta, dat vindt ze het allerlekkerste!
Zodra Aukje thuis komt van school krijgen ze allebei iets lekkers. Emmi eet dan meestal een Nijntje koekje.
Bij het avondeten merk ik dat ze het beste eet als ze zelf kan eten. Geen geprakte potjes, gewoon losse stukjes die ze zelf met haar handen naar binnen kan werken. Als ze genoeg heeft gehad dan schuift ze haar bord demonstratief aan de kant. Worteltjes en maïs eet ze het liefste qua groente. Na het eten krijgt ze altijd wat yoghurt of kwark, daar geniet ze enorm van.

18 maanden

Slapen

Emmi is nooit een slaapkop geweest, maar tegenwoordig slaapt ze nog maar één keer per dag zo ongeveer 75 minuten. Jep, meer niet. ’s Avonds ligt ze om 19.00 uur meestal wel in bed en gelukkig is het moeilijke slapen weer voorbij. Ik leg haar in bed, ze gaat liggen en meestal hoor ik haar nog wat kletsen voordat ze in slaap valt. Geen gehuil meer, zo fijn! Zo tegen 06.45 uur wordt ze weer wakker, ’s nachts slaapt ze dus nog steeds gewoon door. Op vakantie heeft ze regelmatig overdag in de kinderwagen geslapen, ook dat is gelukkig geen probleem. Ik heb wel het idee dat ze steeds meer gehecht is aan haar twee konijnenknuffels, die pakt ze altijd stevig vast als ik haar in bed leg. En op vakantie liet ze merken dat ze Aukjes bed ook wel erg leuk vond, dus ik ben benieuwd wanneer ze uit haar ledikant wil…

Groei en ontwikkeling

Ineens begint Emmi te kletsen, zo leuk! Als ze zichzelf ziet dan roept ze enthousiast “Emmi!”. Op foto’s wordt ook iedereen enthousiast aangewezen (opa, oma, papa, mama, Emmi, Auta (Aukje)). Ze probeert bijna alle klanken nu na te zeggen en weet welk geluid een hond en een poes maken. Emmi kan zichzelf erg goed duidelijk maken, als ze wil eten of drinken dan zegt ze “happen”, als ze iets graag wil dan zegt ze “oh!” en haar fiep (speen) noemt ze “pieppiep” Ook de bekende eerste woordjes zoals “bal, auto, lamp, beer, baby, hai, appel, ja, nee, op, Bumba” spreekt ze al goed uit. Zitten wordt “titte”, vogel is “toge” en zo probeert ze steeds meer te kletsen, zo gezellig!

Naast het kletsen, begrijpt ze ons echt ontzettend goed. Ik sta daar elke keer weer van te kijken. Ze kan stiekem al veel “opdrachtjes” uitvoeren. Kusjes geven, neus aanwijzen (bij iedereen die op dat moment in de buurt is), dieren nadoen, dingen aanwijzen en ze begint ook steeds beter te luisteren als ze iets niet mag. Zo hadden we in Bosrijk alleen een traphekje bovenaan de trap, maar Emmi luisterde goed naar ons en zo hebben we haar slechts één keer van de trap af hoeven plukken. En als ze iets niet wil dan laat ze letterlijk haar hoofd hangen en dan loopt ze naar een hoekje om daar op de grond te gaan zitten. Super schattig haha.

Emmi is dol op dansen, zodra ze muziek hoort dan begint ze met haar kontje te schudden. Favoriet speelgoed is de glijbaan, boekjes, haar ijscokar van V-Tech en zodra de deur open staat, rent ze naar buiten om daar lekker te gaan spelen. Ook heeft ze ontdekt dat ze kan klimmen, op de bank, op stoelen, op tafel, eigenlijk overal op. En ja, daar val je dus ook wel eens vanaf… Oeps! Met vallen en opstaan zeggen ze dan toch? 😉 Emmi zit het liefste op een gewone stoel, dat vindt ze fijner dan in een kinderstoel dus het kan zomaar zijn dat we de Tripp Trapp één dezer dagen weer om gaan bouwen. Al vind ik at nog wel een beetje spannend hoor. Hij is toch best hoog!

Ik schat dat Emmi ongeveer 80 centimeter groot is, ze weegt ongeveer 11 kilo en draagt maat 86-92. Haar haar begint eindelijk te groeien en ze heeft inmiddels al flink wat tanden en kiezen maar is nog lang niet compleet.

Zo, dat was het weer wat Emmi betreft. Mocht je nog vragen hebben of ben ik iets vergeten ze vertellen dan hoor ik het graag!

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.