Vaccinatie-eis bij kinderopvang?

vaccinatie eis“De mazelen komen terug.” Steeds vaker hoor of lees ik erover, de meest vreselijke kinderziekten komen weer terug met alle gevolgen van dien. En hoe dat komt? Omdat er steeds minder mensen vaccineren…

Je hoort het steeds vaker; verontrustende berichten over kinderziekten van vroeger die weer terugkomen. Dat komt doordat er steeds minder mensen hun kinderen laten vaccineren. Steeds meer mensen denken namelijk dat de bijwerkingen van de inentingen, groter zijn dan de ziekte zelf. Kan je het je voorstellen? Iets dat erger is dan je kind dood en doodziek te zien worden, met de dood tot gevolg? En wat misschien nog wel het ergste is, met nog slechts een dekkingsgraad van 91,5 procent in Nederland, is het risico dat ook jouw kinderen ziek worden, steeds groter.

Want ook al kies jij ervoor om jouw kinderen wel in te enten, als ze bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf spelen met kinderen die niet zijn ingeënt, kunnen ze wel degelijk worden besmet. Is het dan niet de taak van kinderdagverblijven om kinderen die niet gevaccineerd zijn, af te wijzen? Want je gaat er als ouder immers vanuit dat je je kindje naar een veilige plek brengt, niet naar een plek waar hij een levensgevaarlijke ziekte op kan lopen, toch?

Oneerlijk voor de ouders die ervoor kiezen om hun kind niet in te enten? Nee, niet als je het mij vraagt. Zij kiezen ervoor om niet in te enten, niet ik. Dus mijn kind hoeft niet de dupe te worden van hun keuze. Dus wat mij betreft hoeft het kabinet hier niet lang over na te denken en mogen alle kinderdagverblijven met onmiddellijke ingang de vaccinatie-eis instellen. En hopelijk bevalt dat zo goed, dat het niet lang meer duurt voordat vaccineren in Nederland verplicht wordt. Want dat is uiteindelijk het veiligste voor onze maatschappij.

Wat vind jij van de vaccinatie-eis voor de kinderopvang?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.