Wat geef ik Aukje mee naar school?

Elke ochtend sta ik schoolbekers en broodtrommeltjes te vullen. Drie keer voor een lange dag en twee keer voor een korte dag. Maar wat geef ik onze kleuter eigenlijk allemaal mee naar school?

Drinken

Als baby had Aukje een koemelkallergie, inmiddels is ze daar overheen gegroeid, maar ze heeft dus nooit melk leren drinken. Ik vind dat niet erg, want ze eet ’s avonds altijd yoghurt of vla en krijgt aanvullende calciumtabletten, dus ze komt niks tekort. In haar beker van 10 uur gaat dus hetzelfde drinken als in haar beker voor bij de lunch, roosvicee. Haar beker voor bij de lunch wordt op school in een koelkast gezet, dus die blijft lekker koud. Aukje vindt het prima zo en de bekers zijn tegenwoordig helemaal leeg als ze thuis komt, dus dat is fijn.

10-uurtje

Elke ochtend mag Aukje kiezen welk fruit ze mee naar school neemt. Dat zijn meestal aardbeien, blauwe bessen, druiven of een appel. Een enkele keer een banaan, mandarijn of peer maar de andere fruitsoorten zijn favoriet. De grotere stukken fruit snijd ik alvast klein en doe ik in een trommeltje, zodat ze het op school makkelijk kan eten. Soms doe ik er een klein vorkje bij (bij aardbeien bijvoorbeeld) en soms wil Aukje wat kaneel over haar appel.

Lunch

Als lunch neemt Aukje altijd twee boterhammen met Gelderse Worst mee. Naast de twee boterhammen stop ik ook altijd nog iets anders in haar trommeltje, zoals schijfjes komkommer, knijpfruit, een Bifi worstje of een mini ontbijtkoekje. Ook deze trommel is eigenlijk altijd leeg als ze thuis komt, dus dat is fijn.

Na schooltijd

En oké, dit neemt ze niet mee naar school, maar als Aukje thuis komt mag ze altijd iets lekkers uitzoeken. We hebben een snoeptrommel met verpakte snoepjes, maar ik heb ook wat grotere koeken. Ik adviseer altijd om een koek te pakken (want zelf heb ik om die tijd ook vaak trek en dan is een snoepje niet genoeg) maar meestal kiest ze toch voor het snoepje. Met als gevolg dat ze om 16 uur nog een keer komt klagen dat ze honger heeft haha. Soms krijgt ze dan nog iets anders, maar niet teveel anders heeft ze geen honger meer als het avondeten klaar is 😉

Wat geef jij jouw kinderen mee naar school?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.