Zussenliefde

zussenliefdeHand in hand lopen ze samen door de kamer. Als ik dat zie dan smelt ik van liefde. Heel klef maar zo waar! Ik vind het heerlijk om onze meiden zo samen te zien, maar is dat wel altijd zo?

Al verschillende keren heb ik met mijn schoonvader de discussie gevoerd over het leeftijdsverschil van onze meiden. Ik ben ontzettend blij met de 3,5 jaar die er tussen zit en hij denkt dat het teveel is. Teveel om iets aan elkaar te hebben, om samen te spelen. Maar onze meiden bewijzen zelf het tegendeel, elke dag opnieuw. Ze zijn dol op elkaar en stromen over van zussenliefde.

Het begint al zodra ze wakker worden. Ze mogen dan altijd eerst even bij ons in bed. Nadat Emmi papa en mama een kusje heeft gegeven is ook Aukje aan de beurt. Aukje wil dan knuffelen maar dat wil Emmi dan weer niet. Met als resultaat dat Emmi begint te gillen en duwen, maar hey, de intentie was goed toch?

Dan gaan we naar beneden. Ik maak ontbijt voor de dames en aangezien Emmi dol is op eten begint ze na haar eigen boterhammen gewoon aan het ontbijt van Aukje. Dit vindt Aukje dan weer erg leuk, dus zij voert dat kleine vreetzakje alles wat zij niet meer lust en iedereen is blij. Daarna willen ze natuurlijk altijd even samen met hetzelfde speelgoed spelen en moppert er altijd wel iemand dat de ander iets heeft afgepakt. Maar het begon met gezellig samen spelen en daar gaat het om…

Dan brengen we Aukje naar school. Aukje heeft geen aandacht meer voor ons zodra we binnen zijn, maar aangezien al Aukjes vriendinnen dol zijn op Emmi en zij dus Emmi’s aandacht willen, wil Aukje dat ook ineens. De meiden geven elkaar een dikke kus en Emmi en ik gaan naar huis. Na schooltijd speelt Aukje bijna altijd met een vriendinnetje en dan wordt Emmi een beetje vergeten, maar zodra de zusjes weer samen zijn dan weten ze elkaar te vinden. Samen boekje lezen, hand in hand door de kamer omdat ze “op reis” gaan of samen een filmpje kijken terwijl ik sta te koken. Totdat er één van de twee een ander filmpje wil en de ander het daar niet mee eens is, maar dat vergeten we maar even voor het gemak.Dan komt papa thuis om te eten. Iedereen wil aandacht dus ze hangen met z’n tweeën om zijn nek. De één geeft een kus dus de ander wil ook. Ondertussen duwen ze elkaar stiekem weg maar wie ziet dat nou? Tijdens het eten willen ze dolgraag naast elkaar, maar pakt Emmi steeds Aukjes bestek af en als we niet opletten ook haar eten. Dat vindt Aukje overigens niet zo erg, maar wij dan weer wel.

Dan is het bad- en bedtijd. In bad spelen ze altijd zo lief samen. Aukje wast maar al te graag Emmi’s haren, maar o wee als zij gaat spetteren. Na het bad lezen we samen een boekje. Eindelijk heb ik dan de aandacht van beide dames. We knuffelen nog even lekker op het grote bed en iedereen wil een kusje van papa. Krijgt Emmi een kus, dan is Aukje jaloers en andersom. Zo wordt er flink wat afgekust en dan is het tijd om naar bed te gaan. De zusjes kussen en knuffelen elkaar en gaan lekker slapen. Slaap lekker lieverds! Aukje fluistert nog net voordat ze in slaap valt “Mama, ik vind Emmi zo lief“. En dat snap ik wel. Ze zijn ook zo lief samen.

Ik ben gek op onze meiden en vind het geweldig, mooi en bijzonder om de chemie tussen die twee te zien. Natuurlijk zitten er typische zussenmomentjes tussen waarin ze elkaar soms uitdagen en plagen, maar dat hoort er een beetje bij toch? Over het algemeen zijn ze ontzettend lief voor elkaar en daar ben ik zo blij mee! Hopelijk blijft het zo!

Zijn jouw kinderen ook zo lief voor elkaar?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.