Charlotte, blog je niet meer?

curly girl methode

Ik keek de dame verbaasd aan. Blog ik niet meer? Het gaat juist ontzettend goed met mijn blog en ik dacht eerlijk gezegd ook dat dat wel zichtbaar was. Totdat ik ineens ontdekte waarom mevrouw dacht dat ik was gestopt met bloggen…

Elke dag verschijnt er een blog op Aukjeswereld.nl. Deze blog wordt automatisch doorgeplaatst op Facebook en Twitter en als ik eraan denk dan plaats ik ook elke dag een printscreen van het artikel van die dag op Instagram. Je zou denken dat je daarmee dus best zichtbaar bent, toch? Maar blijkbaar niet, want het was niet de eerste keer dat ik deze vraag kreeg.

Al eerder vertelde iemand me dat ze mijn blogs niet meer zag. Nadat ik uit had gelegd dat je ook gewoon naar de site zelf kunt gaan, in plaats van op de link via Facebook te klikken, werd er een verbaasde reactie gegeven. Blijkbaar zijn er mensen die denken dat ik via Facebook blog en dat de enige manier is om bij mijn blogs te komen. Dat is dus niet zo! Je kunt gewoon elke dag naar mijn site gaan en zo de nieuwste blogs lezen, maar er zijn ook een paar andere simpele handelingen mogelijk om ervoor te zorgen dat je nooit meer iets hoeft te missen van mijn site.

blogs volgen

De eerste optie is de meeste directe. Onderaan elke blogpost staat de mogelijkheid om te reageren op het artikel. Daaronder staan twee opties, waarvan je de onderste moet aanvinken. Plaats je een reactie en vink je dit laatste vakje aan, dan krijg je elke keer als er een nieuwe blogpost verschijnt een e-mail. Handig hè!

De tweede mogelijkheid is om mijn Facebookpagina leuk te vinden. Maar dan ben je er nog niet. Naast de ‘Vind ik leuk’ knop, staat de knop waarmee je mijn pagina ook gaat volgen. Als je daarop klikt dan klapt er een menu onderuit. Als je het vinkje voor ‘Als eerste weergeven’ zet, dan komen mijn nieuwe berichten altijd bovenaan in jouw overzicht zodra je Facebook opent. Leuk extraatje, op Facebook deel ik niet alleen mijn blogposts maar ook andere leuke dingen zoals winacties, grappige plaatjes, foto’s en meer.

En als laatste tip Instagram. Hier kan je ook berichtmeldingen inschakelen. Voor mijn blogs heb je daar niet perse iets aan (want ik kan nog lang geen swipelinks plaatsen helaas) maar als je mijn foto’s en stories niet wilt missen dan kan je hiervoor kiezen. Iemand zei laatst dat ze dan helemaal gek zou worden van alle meldingen, maar dat valt wel mee. Ik heb deze melding ook bij verschillende mensen ingeschakeld, en hij verdwijnt ook gewoon weer na een tijdje dus je wordt er niet door gestalkt 😉

Natuurlijk kan je me ook nog gewoon volgen via Twitter, Pinterest, Bloglovin, Google+ of gewoon via de URL, maar dit zijn de drie meest voor de hand liggende opties waar niet iedereen weet van heeft, en die ik ook actueel houd, dus hopelijk heb je er wat aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.