De perfecte selfie maak je zo!

perfecte selfieSelfies, tien jaar geleden hadden we nog nooit van het woord gehoord maar tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken. Maar hoe maak je nou eigenlijk de perfecte selfie? Met deze tips sta je er prachtig op, elke keer weer…

  1. Stap 1 doe je eenmalig. Test bij jezelf uit welke kant van je gezicht jij het mooiste vindt. Maak foto’s van beide kanten en vergelijk. Zo vind ik foto’s van mijn linkerkant altijd mooier, dus links is mijn beste kant.
  2. Hou de camera niet recht voor je gezicht, maar draai je gezicht een stukje zodat je beste kant er goed op staat.
  3. Zorg dat je de camera niet te dicht bij je gezicht houdt, maar hou hem een stuk van je gezicht vandaan. Eventueel kan je de foto later bijsnijden.
  4. Hou je camera altijd hoger dan je gezicht. Nooit lager!! (Hallo onderkin)
  5. Zorg dat je goed (dag) licht hebt. Maak de foto bijvoorbeeld bij een raam of buiten. Fotografeer niet tegen het licht in.
  6. Check of de achtergrond niet te rommelig is.
  7. Lach echt, desnoods hardop. Misschien ken je het “Smizen” van Tyra Banks wel? Het scheelt ontzettend veel of je ogen mee lachen of niet.
  8. Maak meerdere foto’s. Maak eerst een paar verschillende foto’s en kijk dan pas of de perfecte selfie ertussen zit. De rest kan je daarna verwijderen, anders is het geheugen van je telefoon zo vol 😉
  9. Heb je de mooiste foto uitgekozen? Dan kan je er nog voor kiezen om een mooie filter te gebruiken. Die maakt je selfie helemaal af. Zelf ben ik niet zo van de filters, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk. Een filter kan er wel voor zorgen dat je huid perfect egaal wordt of dat je er net even wat frisser uit ziet.

Veel succes maar vooral ook veel plezier!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?perfecte selfie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.