Dit kan niét ontbreken bij een barbecue *

goedkope bbq

Jaaaaaa, eindelijk schijnt de zon weer! Tijd om de barbecue erbij te pakken. In principe heb je alleen je barbecue nodig en het eten voor erop, maar als je echt uit wilt pakken dan komt er toch wat meer bij kijken. Een goede en geslaagde barbecue met alles erop en eraan is namelijk wat meer dan alleen een barbecue met een paar stukjes vlees. Dus wil je echt alles doen om het een leuke avond te maken? Gebruik dan deze checklist…

De locatie

De plek waar de barbecue gehouden wordt is in principe niet heel belangrijk, maar wel is het fijn als iedereen comfortabel kan zitten en ook een tafel ter beschikking heeft. Dan hoef je niet met je bord op schoot te zitten, maar kun je gewoon aan tafel zitten. Dat eet wel net zo handig. Zorg dus voor genoeg zitplekken en genoeg tafelruimte voor iedereen om aan te eten.

De barbecue zelf

Natuurlijk het belangrijkste deel van de avond: de barbecue. Maak je gebruik van een goedkope bbq die je na afloop weggooit of heb je een luxe grill waar je alles helemaal perfect in kunt bereiden? Hoe dan ook, het is goed om te zorgen voor genoeg plek op de barbecue, zeker als je met een groep bent. Dan zal een kleine weggooi barbecue niet voldoende zijn. Zorg dat je hem (op tijd) aansteekt met goed materiaal en dat je de warmte de hele tijd goed reguleert.

Bijgerechten en drinken

Tijdens het barbecueën ben je tussendoor vaak kleine hapjes aan het eten zoals brood, salades of andere rauwkost. Haal hier genoeg van in huis, want met hoe meer mensen je bent hoe sneller je hier doorheen gaat, en dat zal ook sneller zijn dan je denkt. Ook drinken gaat er met een grote groep snel doorheen. Bedenk met hoeveel man je er zit en zorg dat je altijd extra in huis hebt, zodat je hoe dan ook niet hoeft te zeggen dat iets op is.

Handig op tafel

En tot slot zijn er ook nog een heleboel overige dingen handig voor op tafel, die zeker weten veel gebruikt gaan worden. Dingen als servetten, eventueel natte doekjes, extra bestek en servies, sausjes, tangen voor het vlees, ijsblokjes voor in het drinken, rietjes, een kan met water, ga zo maar door. Er zijn genoeg dingen die je wellicht vergeet neer te zetten maar die toch erg handig zijn tijdens een barbecue. Heb je geen zin om tijdens de barbecue heel te tijd heen en weer te lopen, zorg dan dat je vooraf alles al klaar zet.

Barbecue ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.