Een veilig gevoel in je eigen huis: zo krijg je het voor elkaar! *

huis verzekeren

Je eigen huis is een plek van rust en thuiskomen. Het is om die reden ontzettend belangrijk dat je je in je eigen huis veilig moet voelen. Invloeden van buitenaf liggen echter altijd op de loer, of dat nu andere mensen zijn of een natuurfenomeen. Met een goede verzekering, bijvoorbeeld van Allianz Direct, dek je eventuele kosten door onverwachte ongelukken. In dit artikel vertellen we je hoe je je veiliger kunt voelen in je eigen huis.

Verzekeren

Je huis is ongetwijfeld het duurste wat je ooit gekocht hebt en het kan je dan ook in grote financiële problemen brengen als er iets misgaat. Zorg dat jij niet direct voor die kosten op hoeft te draaien door je huis te verzekeren. Met een opstalverzekering dek je de kosten bij schade door invloeden van buitenaf aan de vaste onderdelen van het huis. Met een inboedelverzekering verzeker je ook je spullen.

Wees voorbereid op brand

Hoe voorzichtig je ook bent, er zou zomaar eens brand kunnen uitbreken bij jou in huis. Wees hierop voorbereid met een brandblusser en een blusdeken binnen handbereik. Verder moet er een rookmelder hangen in elke ruimte van het huis. Zorg verder dat je elektrische apparaten altijd uit zet als je ze niet gebruikt en leeg altijd het stofbakje van de droger. Dit is namelijk regelmatig de oorzaak van brand.

Wees voorbereid op inbraak

Wanneer er bij jou in huis wordt ingebroken is dat een enorme schending van je privacy en je gevoel van veiligheid in je eigen huis. Voorkom inbraak met veiligheidsbeslag op je deur, zodat je slot minder makkelijk geforceerd wordt. Verder is het verstandig om buiten verlichting te installeren die automatisch aangaat bij beweging. Dit is vaak al voldoende om inbrekers af te schrikken. Ook een hek om de tuin ontmoedigd inbrekers.

Check de staat van het huis

Ook het huis zelf kan voor onveilige situaties zorgen. Daarom is het belangrijk om regelmatig de staat van je huis te checken. Achterstallig onderhoud kan je zomaar eens fataal worden. Het is natuurlijk belangrijk dat de fundering, de muren en je dak stevig zijn, maar check ook regelmatig of de gasleidingen op orde zijn en of er geen gaslek kan ontstaan. Verder kan op vochtige plekken in huis vaak schimmel ontstaan. Hier kun je akelige longaandoeningen van krijgen. De moeite waard om dit actief tegen te gaan dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.