In Case of Emergency…

ICE instellen

Afgelopen week verloor mijn moeder haar telefoon, nadat ze ons een bezoekje had gebracht in Center Parcs. Haar telefoon werd gelukkig gevonden, maar het liet ons wel beseffen hoe belangrijk die ene instelling in…

“Goedenavond, u spreekt met … van Center Parcs het Heijderbos. Wij hebben de telefoon van uw moeder gevonden en u stond bij de ICE nummers.” Ik moest nog even schakelen. Telefoon gevonden? Ik heb nog geappt met mijn moeder toen ze weg waren, hoe kon dat nou? Maar eigenlijk deed het er ook niet toe. Blijkbaar was ze haar telefoon kwijt en hij was dus gevonden, super fijn! En het zette mij aan het denken, want ik had zelf dus bijvoorbeeld nog geen ICE nummers ingesteld in mijn telefoon.

Wat is ICE?

ICE (afkorting voor In Case of Emergency) is een in 2005 gestart initiatief om bezitters van een mobiele telefoon ertoe te bewegen telefoonnummers (en adressen) in het telefoonboek van hun telefoontoestel onder de naam ICE op te slaan, die hulpverleners direct kunnen bellen als de eigenaar in een ongeluk betrokken raakt. Daarmee kan men voorkomen dat hulpverleners kostbare tijd verliezen met het identificeren van slachtoffers, met het zoeken met wie er contact moet worden opgenomen indien iemand ernstig gewond is en er niet met het slachtoffer gecommuniceerd kan worden, of met het inwinnen van essentiële medische informatie. Als iemand wil dat er met meerdere personen contact wordt opgenomen, kan men meerdere ICE-nummers in het toestel zetten. Daarvoor kunnen codes als ICE1, ICE2, ICE3 gebruikt worden. (Bron: Wikepedia)

ICE instellen

Als je nou een telefoon hebt dat met een wachtwoord vergrendeld is, dan kunnen anderen niet aan het telefoonboek komen. Maar als je ICE nummers ook echt goed hebt ingesteld, dan kan je deze nummers dus wel bereiken, net zoals het alarmnummer, dat kan je ook altijd bereiken zonder dat je de telefoon hoeft te ontgrendelen. Je hoeft dan alleen maar op het icoontje van de telefoon te drukken en je ziet de ICE nummers verschijnen.

Hoe stel je een ICE nummer in? (Android)

Je kan natuurlijk in je telefoonboek gewoon ICE 1 en ICE 2 voor desbetreffende namen zetten. Maar dan staan ze nog niet goed ingesteld voor noodoproepen bij vergrendelde telefoons. Zo stel je een ICE nummer in bij een Android telefoon:

  1. Ga naar contacten.
  2. Vervolgens kies je de persoon die je graag als eerste wilt laten bellen in case of emergency.
  3. Ga naar bewerken.
  4. Vervolgens kan je die persoon aan een groep toewijzen. Kies dan voor ICE – contacten bij nood.
  5. Deze persoon is nu ingesteld als noodcontact.

Hoe stel je een ICE in? (iOS)

  1. Ga naar gezondheid.
  2. Kies dan voor Medische ID
  3. Vul deze volledig in. Onderaan kan je een contactpersoon toevoegen. Dit is je ICE!
  4. Zorg dat bovenaan de optie Toon bij vergrendeling is ingeschakeld.
  5. Ga naar gereed.
  6. De persoon is nu ingesteld als noodcontact.

Ik heb in ieder geval meteen twee ICE nummers ingesteld. Zowel op de goede manier als in mijn adresboek. En nu maar hopen dat het nooit nodig zal zijn…

Heb jij al ICE nummers ingesteld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.