Weg met de droge ogen en hoestbuien *

venta airwasher

“Mama ik heb zo’n keelpijn”. Zodra ik deze zin hoor dan weet ik al hoe laat het is. Dan slaat het weer om en dat merken Aukje en ik beiden aan onze keel. En het betekent dat ik weer aan de poets moet…

Keelpijn

Als kind had ik altijd keelpijn. Ik kan me nog goed herinneren dat ik bijna elke ochtend en avond last had van mijn keel en dat we op het punt hebben gestaan om mijn keelamandelen te laten verwijderen. Uiteindelijk is dat niet gebeurd dus het zal toch niet nodig zijn geweest. Nog steeds heb ik wel eens keelpijn, maar gelukkig niet meer zoals vroeger. En toch lijkt het probleem terug te zijn, maar dan bij mijn dochter. Aukje klaagt regelmatig over keelpijn en als ze ’s avonds in bed ligt dan horen we haar regelmatig hoesten.

Droge lucht in huis

Sinds een paar jaar weet ik dat ik slecht reageer op stof en ik vrees dat Aukje hetzelfde heeft. Heb ik de bovenverdieping niet goed genoeg gepoetst dan merk ik dat meteen aan mijn keel, neus en ogen. Daarnaast wonen we in een redelijk nieuw huis (bouwjaar 2008-2009) dus de muren zijn goed geïsoleerd. Nou klinkt dat natuurlijk heel erg fijn, maar zodra het weer buiten omslaat merk ik dat aan mijn hele lijf. De lucht in ons huis is dan droog en daar reageert mijn hele lijf op. Droge ogen, mond, huid en keelpijn zijn dan het resultaat.

luchtreiniger

Op zoek naar een luchtreiniger

Omdat ik het vorig jaar beu was ben ik op zoek gegaan naar een systeem dat er niet alleen voor zou zorgen dat de lucht in huis minder droog is, maar dat de lucht ook nog eens zuivert. Zeker met al die kneusjes hier in huis 😉 die overal op reageren (en dan heb ik de hooikoorts van Maikel nog niet eens genoemd). Al snel vond ik een luchtreiniger die aan alle eisen voldeed en met ook nog eens voldoende capaciteit voor onze grote ruimtes in huis, fijn, want dat leek nog even een probleem te worden.

Venta Airwasher: luchtzuiveraar en luchtbevochtiger in één

En zo kocht ik dus een Venta Airwasher, een luchtzuiveraar en luchtbevochtiger in één. Deze maakt de lucht vrij van pollen (fijn bij hooikoorts) stofjes en geurtjes (fijn voor mijn gevoelige neus), heeft geen filters nodig (fijn voor de luiere huisvrouw), een laag stroomverbruik en is geschikt voor alle waterhardheden. Je kan de airwasher op verschillende standen zetten, zodat hij ’s nachts gewoon op je slaapkamer kan staan en je niet wakker hoeft te liggen van het geluid. Daarnaast is hij ook ook nog eens heel erg veilig want bij te weinig water schakelt hij automatisch uit.

Makkelijk verplaatsbaar

Ik vond het zelf een beetje ver gaan om twee airwashers te kopen en dus zet ik hem overdag beneden en ’s avonds boven. Ik wissel een beetje af met de kamers van de meisjes en van ons, zodat hij overal zijn werk kan doen. In het begin gebruikte ik hem alleen in de winter, maar sinds kort eigenlijk gewoon het hele jaar door zodat ook Maikel er profijt van heeft met zijn hooikoorts. De airwasher is gemakkelijk te bedienen en je vult hem makkelijk bij door de bovenkant eraf te halen, de onderkant te vullen met water en de bovenkant er weer op te zetten. Kind kan de was(her) doen!

Hoe zit dat bij jou? Merk jij het ook aan je lijf als het weer omslaat of ben ik een van de weinige gevoelige typetjes die daar last van heeft? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.