Ons weekmenu voor deze week *

wat eten we vandaag

“Mama wat eten we vandaag?” Als het aan onze meisjes ligt dan eten ze elke dag andijviestamppot. Omdat Maikel en ik toch liever pasta eten, wat de meisjes dan weer niet lusten, maakte ik een weekmenu met iedere dag iets lekkers voor iedereen!

Geen makkelijke eters

Al vaker schreef ik over het eetgedrag van onze meiden, dat het geen makkelijke eters zijn. Gelukkig wordt het steeds beter en kan ik vooral voor Aukje inmiddels voldoende variëren zodat ze toch genoeg verschillende groenten binnen krijgen. Er is alleen nog wel één groot nadeel, het zijn echte Hollandse meiden. Daarmee bedoel ik dat ze het liefste elke dag (gebakken) aardappels, vlees en groenten eten en ze niks willen weten van rijst, pasta of soep. Super jammer, want daarin kan je juist zo lekker andere groenten verstoppen.

wat eten we vandaag

Een keer iets anders

Doordat onze meiden zo kieskeurig zijn, merk ik dat ik zelf ook mijn creativiteit verlies en we al snel weken achter elkaar hetzelfde eten. Tijd voor verandering! Zo maak ik al steeds vaker twee verschillende gerechten met (nagenoeg) dezelfde ingrediënten, zodat ik geen 36 pannen op het vuur hoef te zetten en toch iedereen iets lekkers heeft. Daarnaast probeer ik om wat vaker lekkere en makkelijke gerechtjes op te zoeken, bijvoorbeeld op de site “Wat eten we vandaag” van Jumbo. Het fijne aan deze site vind ik dat je in één oogopslag ziet hoeveel tijd en ingrediënten je voor een gerecht nodig hebt en dat je zo heel makkelijk je eigen gevarieerde weekmenu kunt samenstellen.

Wat eten we vandaag?

Omdat deze vraag ook bij de kinderen terug blijft komen, maakte ik al eerder plaatjes voor op Aukjes planbord. Zo zien de kinderen zelf wat we de hele week eten en hoeven ze het niet meer te vragen. Daarnaast is het ook meteen een makkelijk geheugensteuntje voor mezelf, want zo maak ik als het ware mijn eigen weekmenu op het planbord van de kinderen, handig! Nu Aukje kan lezen hoef ik het trouwens niet eens meer met plaatjes te doen, maar kan ik ook gewoon per dag het menu opschrijven, scheelt weer knip – en plakwerk nu we gevarieerder gaan eten 😉

weekmenu

Het voordeel van een weekmenu

Het grootste voordeel aan het maken van een weekmenu vind ik toch wel de variatie. Zonder weekmenu val ik namelijk nogal snel in dezelfde, makkelijke gerechten. Als ik aan het begin van de week even nadenk over het menu en welke boodschappen ik daarvoor moet doen, dan moet ik die gerechten ook wel maken en proberen we eindelijk weer eens wat andere dingen uit, in plaats van elke dag een AVG-tje. En vanwege de kinderen zijn onze weekmenu’s niet heel spannend, maar ik heb besloten om twee keer per week iets nieuws te proberen dus zo komt er toch wat variatie in ons menu.

Ons weekmenu van deze week

Komende week staan er snijboontjes met gebakken aardappeltjes en hamburgers op het menu, broccolistamppot met kaasschnitzel, bloemkoolovenschotel (en voor de kindjes bloemkool met gebakken aardappeltjes en gehakt), gebakken rijst met asperges en kipfilet (alleen vervang ik de groene asperges uiteraard voor onze eigen witte asperges 😉 ), maïs met aardappelkroketjes en vissticks, frietjes en het lievelingskostje van de meisjes; andijviestamppot. Ik ben benieuwd hoe de twee nieuwe gerechten in de smaak zullen vallen, zowel bij onszelf als bij de kindjes!

Maak jij ook wel eens een weekmenu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.