Op vakantie in Nederland? Dit mag je zeker niet vergeten! *

vakantie in nederland

Over een paar weken is het zover, zomervakantie. Er blijven dit jaar veel gezinnen in eigen land in plaats van dat ze drie weken liggen te bakken op een mediterraans strand. Helemaal niks mis met een vakantie in eigen land, alleen neem ik zelf altijd deze dingen mee zodat ik zeker weet dat de kinderen zich niet gaan vervelen…

eerste boomgaard

Bordspellen

Kinderen zijn gek op spelletjes. Ik dacht altijd dat bordspellen pas vanaf een jaar of 6 leuk zouden zijn, maar niks is minder waar. Zo heeft het merk Haba bijvoorbeeld verschillende spelletjes die al vanaf 2 jaar gespeeld kunnen worden. En het is niet alleen erg leuk om samen spelletjes te spelen, maar ook nog eens erg leerzaam!

Fiets of kinderstep

Zelf nemen we ook altijd de (loop)fietsen van de kinderen mee. Als je naar een vakantiepark gaat dan loop je namelijk heel wat af op een dag. Fijn als de kinderen dan dat stuk kunnen fietsen of steppen. Dat is toch net even wat minder vermoeiend en kinderen vinden het meestal leuker dan lopen. Een kinderstep heb je trouwens ook al voor kinderen vanaf 2 jaar, dan hebben ze vaak 3 wielen in plaats van 2 en dan hoeven ze hun evenwicht minder goed te bewaren. Zelf hebben we van Puky zowel de step als de loopfiets, de meiden zijn er dol op!

Speelgoed

Je hoeft niet de hele huisraad mee te nemen, maar neem naast de gezelschapsspellen ook zeker iets mee waarvan je weet dat de kids er even lekker zelfstandig mee kunnen spelen. Mama heeft namelijk ook vakantie… πŸ˜‰

Drinkbekers

Als wij in Nederland op vakantie gaan, dan gaan we ook regelmatig een dagje weg. Ik neem daarom altijd van thuis de schoolbekers van de meiden mee, zo’n pop-up beker. Die kan je gewoon nog in je huisje of caravan vullen en meenemen, zo hoef je niet overal wat te drinken te kopen.

Eigen kussens en knuffels

Sowieso vind ik het zelf altijd erg fijn om mijn eigen kussen mee te nemen, maar voor de kinderen hebben we speciale kinderkussens, die dus extra dun zijn. Meestal liggen er in vakantiehuisjes alleen dikke kussens, dus fijn als de kinderen dan hun eigen kussen bij zich hebben. En om het bedje helemaal een fijn gevoel van thuis te geven mogen de meisjes ook altijd een paar knuffels uitkiezen om mee te nemen.

Verlengsnoer

Tja, dit is dus echt zo’n vergeetding maar met al die tablets, telefoons, spelcomputers en laptops die tegenwoordig mee op vakantie gaan is een verlengsnoer ook onmisbaar. Vaak zitten er niet heel veel stopcontacten in een vakantiehuisje en dan meestal ook nog net niet op de plekken waar jij ze wilt hebben, dus dan is een verlengsnoer wel handig.

Bolderkar

En heb je net zoals wij, een busje die je helemaal vol kunt laden dan is deze onmisbaar. Sinds vorig jaar hebben wij een nieuwe bolderkar. Eentje met twee bankjes zodat de kinderen erin kunnen zitten. Ideaal voor een dagje weg, je kunt er je spullen in kwijt en de kinderen hoeven niet de hele tijd te lopen. Sinds we deze hebben, staat de buggy ongebruikt in de schuur.

Kleine stoeltjes

In dezelfde categorie, voor mensen met alle ruimte, nemen wij altijd twee stapelbare plastic stoeltjes mee. In de meeste vakantiehuisjes zijn geen kleine stoeltjes aanwezig, maar wij vinden ze onmisbaar. Voor binnen of voor buiten, hier worden ze elke vakantie veel gebruikt.

Jassen en een paraplu

Tja en tot slot, het blijft natuurlijk Nederland, neem ook (regen)jassen, regenlaarzen en een paraplu mee. Het kan vandaag 25 graden zijn en morgen met bakken uit de hemel komen vallen. En hoe leuk is het om dan lekker in de plassen te mogen stampen? Op de camping is dat allemaal net even anders dan thuis en maakt het niet uit of je vies wordt.

Wat vind jij onmisbaar voor op vakantie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.