Red het fotoalbum! *

“Mama mag ik foto’s kijken?” Natuurlijk mag dat! En dus nestelen we ons samen op de bank met een stapel fotoboeken. Wat dat betreft is ze net haar moeder, dol op foto’s kijken! Maar door het digitale tijdperk zijn de fotoalbums in gevaar!

Dat ik gek ben op foto’s, dat wist je misschien al wel. Ik vind het niet alleen erg leuk om ze te maken, maar ik hou er ook enorm van om foto’s te kijken. Ik ben daarom ook zo ontzettend blij met de fotoalbums die mijn moeder vroeger van mij heeft gemaakt. Ze liggen in een kastje in de woonkamer en regelmatig kijk ik, al dan niet samen met Aukje, nog naar mijn oude foto’s. Zo leuk om herinneringen op te halen!

Vanaf het moment dat Aukje geboren werd, werden er natuurlijk ook heel wat foto’s gemaakt. Deze foto’s werden keurig in een mapje op de computer gezet en dit werd elke maand netjes bijgehouden. Totdat mijn moeder aan me vroeg of ik al een fotoalbum voor haar had. Nou hoef ik misschien niet uit te leggen dat je als newborn moeder niet bepaald te tijd hebt om een fotoalbum te maken, tussen het voeden en verschonen door, maar gelukkig was daar mijn moeder to the rescue. Elke week kwam ze een paar uurtjes helpen en zo heeft Aukje nu al twee mooie fotoalbums in de kast liggen.

fotoalbum

Zo fijn dat mijn moeder me wilde helpen, want sinds het digitale tijdperk worden er steeds minder fotoboeken gemaakt. Super jammer als je nagaat hoe leuk je het zelf waarschijnlijk vindt om in je eigen fotoboeken van vroeger te kijken. Maar als jij geen fotoboeken voor jouw kinderen maakt, hebben zij dus later niks om zelf naar terug te kijken en aan hun eigen partner en misschien wel kinderen te laten zien. Dat is toch zonde?! En ja natuurlijk kunnen ze de foto’s digitaal bekijken, maar dat doe je toch minder snel dan wanneer ze in een album bij elkaar zitten.

Dus, tijd voor verandering. En geen tijd is geen excuus. Plan een week geen afspraken in de avond en voordat je het weet hebben jouw kids allemaal hun eigen fotoboek. Vol herinneringen uit hun kindertijd. Leuk om nu al met ze doorheen te bladeren en te kijken wat ze nog weten (ook leuk voor jezelf trouwens!) maar vooral ook leuk voor later. Hoe dan ook, een fotoalbum is altijd leuk om doorheen te bladeren. Er wordt niet voor niks vaak gezegd dat mensen als eerste hun fotoalbums meenemen als het huis in brand staat. Zoveel waardevolle herinneringen in één boek!

Dus, stop met excuses bedenken, ga nu meteen aan de slag en thank me later 😉

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?fotoalbum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.