De 6 ongeschreven regels bij bruiloften

regels bruiloft

“Hij gaat haar zo ten huwelijk vragen!” Niet zo heel lang geleden werd er in het grand café waar we zaten een aanzoek gedaan. Ik zwijmel dan helemaal mee, romanticus die ik ben. Ik ben gewoon dol op bruiloften, zo leuk! Maar er zijn wel een paar ongeschreven regels als het om bruiloften gaat…

  1.  Ga er nooit zomaar vanuit dat je (dag)gast bent op de bruiloft. Voordat ik zelf getrouwd was kon ik het nog wel eens vreemd vinden als iemand niet op een bruiloft werd uitgenodigd. Totdat we zelf gingen trouwen en we dus ook over de gastenlijst moesten nadenken. Je moet gewoon keuzes maken want het is nou eenmaal niet te betalen om iedereen de hele dag bij je bruiloft te laten zijn. Dus gaan bekenden van je binnenkort trouwen? Ga er dan niet vanuit dat je mag komen, en als je dan toch op de receptie, het feest of misschien wel de hele dag mag komen, dan is dat mooi meegenomen. En de trouwceremonie zelf is openbaar, dus je kan altijd nog gaan kijken als je dat leuk vindt.
  2. Plaats geen foto’s van het bruidspaar op social media, zonder toestemming van het paar zelf. Ik begrijp het wel, als ik weet dat er iemand gaat trouwen dan kijk ik de hele dag op Facebook en Instagram of er al een foto van het bruidspaar op staat. Maar het bruidspaar heeft het zelf op die dag waarschijnlijk te druk om aan social media te denken. Misschien willen ze zelf graag de dag erna een mooie (professionele) foto plaatsen, niet leuk als iemand anders dan een vage telefoonfoto geplaatst waar net je jurk niet goed zit ofzo.
  3. Bereid geen 36 stukjes voor, zodat het feest constant onderbroken wordt. Ik ben sowieso team #geenstukjes. Het onderbreekt het feest en ik vind dat jammer. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die het wel leuk vinden. Zorg dan dat de ceremoniemeester weet dat je iets gaat doen en hoe lang het duurt. Hij kan dan oordelen of het bruidspaar erop zit te wachten en of het niet teveel wordt.
  4. Draag geen wit! Hele belangrijke regel. Wit is alleen voor de bruid, tenzij het de dresscode is. Vermijd ook off-white en alles wat erop lijkt, gewoon voor de zekerheid.
  5. Kom niet te laat. Bij een bruiloft kom je niet te laat. Al moet je een half uur buiten in je auto wachten omdat je te vroeg komt, alles is beter dan te laat komen. Anders mis je de openingsdans misschien wel, of het bruidspaar betaalt een vast bedrag per gast, ook niet heel fijn als je dan maar een uurtje komt.
  6. Kijk goed wie er worden uitgenodigd. Staat alleen jouw naam op de uitnodiging? Of staan de namen van je partner en kinderen er ook bij? Ook al is het voor jou misschien vanzelfsprekend dat je ze mee kan nemen, dat is het niet. Bij twijfel, vraag het even na.

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

bruiloft regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.