Zo organiseer je zelf een high wine *

Staat er een gezellige avond met vriendinnen op de planning en heb je zin om eens lekker uit te pakken? Organiseer dan een high wine! Lekker, gezellig en leuk om te organiseren!

De wijn

Een high wine kan je op twee manieren organiseren (nou vooruit, vast nog wel meer, maar ik noem er nu even twee πŸ˜‰ ) Je kan ervoor kiezen om een mooi wijnrek uit te kiezen die je centraal in de kamer kunt zetten. Dan is het meteen de eyecather van de middag/avond en is het duidelijk wat jullie gaan doen. Deze kan je helemaal vol leggen met verschillende wijnsoorten zodat je gasten zelf bij elke gang een wijntje kunnen kiezen. Of, en deze optie is wellicht wat praktischer, je kiest zelf vooraf de wijnen uit. Het leuke daarvan is dat je ook echt gerechtjes, passend bij de wijnsoorten uit kunt gaan zoeken en dat is natuurlijk super leuk.

Voorwerk

Als je de wijnen uit gaat kiezen is het het leukste als je echt naar een wijnhuis gaat, zodat je jezelf goed kunt laten informeren. Het zou zonde zijn als je bij de lokale supermarkt vier flessen wijn meeneemt die uiteindelijk toch allemaal hetzelfde lijken te smaken. Vraag dus echt naar vier verschillende wijnsoorten en eventueel wat extra informatie over de wijn, als je het leuk vindt om dat ook weer aan je gasten te vertellen.

Gerechtjes uitzoeken

Een high wine bestaat meestal uit enkele gangen met kleine hapjes. Je kan dit natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar het hoeven echt geen hoofdgerechten te zijn. Het is natuurlijk niet te bedoeling dat iedereen na twee gangen al vol zit. Kijk bijvoorbeeld op internet wat voor smaken er lekker zijn bij de wijnsoorten die je hebt uitgekozen en probeer daar verrassende combinaties mee te maken. Heel het internet staat vol met leuke ideeΓ«n en recepten dus kies vooral iets uit wat bij jou past en wat je zelf ook leuk en lekker vind om te maken.

Voorbeelden

Bij high wine hapjes kan je denken aan wat makkelijkere hapjes, zoals brood met verschillende smeersels, kaasjes, bruschetta, bitterballen of een quiche, maar je kunt ook wat spannender uit de hoek komen en de hapjes net wat luxer maken. Een blini met gerookte zalm, caprese prikkertjes, carpaccio bonbons of biefstukpuntjes bijvoorbeeld. Wissel de hapjes af, warm en koud en eventueel kan je ervoor kiezen om ook wat aanvullende dingen op tafel te laten staan, zoals olijfjes, meloen met ham en blokjes kaas.

Het serveren

En tot slot serveer je alles natuurlijk restaurantwaardig. Zet wat kannen water op tafel, zorg dat je wijnglazen mooi opgepoetst zijn, versier de borden van de hapjes mooi, leg eventueel wat tafeldecoratie neer en zorg dat het er feestelijk uitziet. en vooral, geniet! Geniet van de lekkere wijnen, van de hapjes, van de gezelligheid en vooral ook van de reacties van de anderen. Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.