Zo smaakt je groene thee nooit meer bitter

gelatine masker

“Ik laat het water eerst even afkoelen voordat ik het theezakje erin hang”. Toen mijn moeder me dit voor de eerste keer vertelde keer ik haar wat vreemd aan. Hoezo dat dan? Na haar uitleg begon ik aan mijn thee en ze had gelijk, mijn groene thee was niet bitter!

Groene thee is gezond

Tegenwoordig drinken ontzettend veel mensen groene thee. Best logisch, want groene thee is dan ook erg gezond. Groene thee zorgt er namelijk voor dat er meer antioxidanten in je bloed aanwezig zijn en dat zorgt er dan weer voor een verlaagd risico op hart-en vaatziekten. Daarnaast zorgen deze antioxidanten ook weer voor het verminderen van de kans op bepaalde kankersoorten. Verder stimuleert het drinken van groene thee de hersenfunctie, doodt het bacteriën, verbetert het de mondgezondheid, helpt het bij het verminderen van pieken in je bloedsuikerspiegel, waardoor het risico op het krijgen van diabetes type 2 kleiner wordt en tot slot is er tijdens een elf jaar durende Japanse studie onder ruim 40.000 volwassenen gebleken dat degenen die groene thee dronken minder kans te hebben om dood te gaan (Bron: dokterdokter.nl)

Smaakt groene thee bitter?

Nou zijn er ontzettend veel mensen die wel groene thee willen drinken, maar die het niet lekker vinden omdat het te bitter smaakt. Maar wist je dat groene thee eigenlijk helemaal niet bitter is? De smaak van de thee wordt bitter als de theeblaadjes worden gekookt, dus wanneer je de thee in water doet dat net van de kook af is. De truc is om je groene thee te maken met water tussen de 70-75 graden. Probeer het maar eens uit, maak een kopje thee met kokend water en eentje waarbij je het water eerst ongeveer een minuut af laat koelen en proef het verschil!

De juiste temperatuur

Nou is het probleem bij mij alleen, dat ik niet zo geduldig ben om een minuut te wachten voordat ik mijn thee kan maken. Ik loop dan weg om in die minuut iets anders te gaan doen en als ik weer aan mijn thee denk, dan is het water koud. Te laat. Maar daar heb ik sinds kort iets heel handigs voor. Ik kreeg van Princess namelijk een waterkoker met thermometer! Hoe ideaal! Als je een echte theeliefhebber bent misschien zelfs onmisbaar. Elke theesoort smaakt namelijk het beste op een andere temperatuur. Met deze waterkoker hoef je alleen maar de thermometer in de gaten te houden en je theewater is op de perfecte temperatuur voor een heerlijk kopje (groene) thee. Je moet wel even bij de waterkoker blijven staan om de temperatuur in de gaten te houden, maar gelukkig warmt hij erg snel op en is je water zo klaar voor gebruik. Ideaal!

Welke thee drink jij graag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.