Zo ziet een thuiswerkdag er bij mij uit *

sapje

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik dan allemaal doe als ik thuiswerk. Tijd om daar eens wat meer over te vertellen!

Een slechte thuiswerker

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ben heel erg slecht in thuiswerken. There, I said it. Ik ben steeds afgeleid, doe tussendoor veel teveel andere dingen en werk daardoor helemaal niet zo productief. Oeps! Tel daarbij op dat snoep en koekjes binnen handbereik liggen en je zult begrijpen dat een dag thuiswerken voor mij niet perse heel goed is 😉

Waar ga ik zitten?

Natuurlijk begint elke ochtend hetzelfde, met het klaarmaken van de kinderen voor school (of het kinderdagverblijf of opa en oma). Zodra de kinderen weg zijn, bedenk ik waar ik die dag wil gaan werken. Thuis of in de Hoeve. Ik vind het gezelliger om op de Hoeve te werken want daar heb ik natuurlijk collega’s, maar de andere kant is dus wel dat ik dan nog meer afleiding heb. Maar gezellig is het wel.

De voorbereiding

Dan zet ik mijn spullen klaar. Natuurlijk mijn laptop en telefoon en wat te eten en drinken zodat ik niet steeds op hoef te staan als ik iets wil hebben. Zet ik dat niet klaar, dan drink ik dus veel te weinig. Ik begin mijn dag altijd met een havercappuccino en een glas water en als ik begin met werken zet ik een kop thee, een flesje water en een sapje klaar zodat ik tot tien uur niet meer op hoef te staan.

Mail en dagplanning

Dan begin ik met het bijwerken van mijn mail. Ik probeer die gedurende de week zoveel mogelijk bij te houden maar dat lukt niet altijd. Soms ben ik hier dus zo mee klaar en soms kost het wat meer tijd. Daarna kijk ik wat er voor opdrachten liggen. Hoe liggen de deadlines, moeten er foto’s worden gemaakt of facturen worden verstuurd en wat moet er eerst af. Ik maak een planning voor die dag en hoewel ik niet zo heel goed ben met planningen, doe ik in ieder geval mijn best om me daaraan te houden.

Aan de slag

Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Ik begin meestal met schrijven en maak foto’s vaak in de middag. Zeker in de herfst en winter, dan is het licht ’s middags het beste. In theorie zou ik ook wat beter over mijn Instaposts moeten nadenken en die in deze tijd moeten plannen, maar in praktijk werkt dat bij mij vaak net even anders. Had ik al gezegd dat ik niet zo goed was met planningen? 😉

Drinken

Wat ik mezelf dan wel weer heb aangeleerd is om wat beter voor mezelf te zorgen, juist ook op deze thuis werkdagen. Ik probeer wat meer te drinken, water en thee, maar sinds kort drink ik ook regelmatig een groentesapje. Ik vind het leuk om zelf smoothies te maken, maar ben dan ook wel weer een tikkeltje lui en gebruik daarvoor graag de bekendere ingrediënten die ik binnen handbereik heb en die me vooral niet teveel moeite kosten. Speciaal voor mij (en alle andere mensen die zijn zoals ik) maakt Sap.je elke dag pure vitaminebommetjes die bestaan uit minimaal 85% uit rauwe groenten. Met een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewier voegen ze extra smaak en gezonde voedingsstoffen toe.

sap.je

Over Sap.je

Sapje perst biologisch sap op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. De sapjes worden dagelijks met de hand gemaakt en smaken daarom alsof je ze zelf thuis hebt gemaakt. Je hoeft ze alleen nog maar te ontdooien, ideaal. Ik heb er zelf inmiddels al verschillende gehad en eerlijk is eerlijk, ze zijn lang niet allemaal even lekker. Maar er zitten er ook echt genoeg sapjes bij die wel goed smaken. De een zal de variant met bietensap waarschijnlijk lekkerdere vinden terwijl ik zelf liever voor een sapje met bijvoorbeeld wortel of boerenkool kies. Overigens kan je naast de sapjes ook je dagelijkse gembershot gewoon bij ze bestellen. Hier zijn wat extra ingrediënten aan toegevoegd voor een betere smaak.

Eten

Natuurlijk eet ik ook genoeg op zo’n dag thuis. Een tijdje terug vertelde ik daar al meer over in een eetdagboek, maar op thuiswerkdagen snoep ik er ook echt wat meer bij. Ik had het pak koekjes al genoemd maar in deze tijd zijn ook de paaseitjes niet veilig. Zeker rond een uur of vier, dan verslapt mijn aandacht en ben ik niet meer zo productief. Dan heb ik ook echt weer wat lekkers nodig om nog net even een uurtje door te kunnen gaan.

Afsluiting

Ik vind het heel vervelend om halve blogs te schrijven, dus merk ik tegen het einde van de werkdag dat het me niet meer gaat lukken om nog een heel artikel te schrijven, dan stop ik met schrijven en ga ik andere dingen doen. Soms nuttige dingen, meestal niet zo’n nuttige dingen haha. Ik ben nou eenmaal geen perfecte blogger en al helemaal geen goede thuiswerker, maar voor nu, werkt dit prima zo 😉

Werk jij graag thuis of ben je net zoals ik, effectiever op je werk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.