Ontspanningstips voor de drukke moeder…

Center ParcsStapels vuile was draaien, elke avond een maaltijd op tafel zetten, je kind naar school brengen en weer ophalen en ga zo maar door. Het moeder zijn is zonder twijfel een fulltime job. Tijdens je drukke mama leventje zijn de momenten van ontspanning zeldzaam. Tijd voor verandering! Met voldoende ontspanning sta jij namelijk een stuk lekkerder in het leven en geniet je er alleen maar meer van. Dit artikel helpt jou met het inplannen van deze onmisbare momentjes, zonder dat je heel je schema om hoeft te gooien.

1. Plannen

’s Nachts begint het al te malen: de kamer stofzuigen, nog snel even wat boodschappen doen, online zoeken naar een nieuwe fiets, allerlei gedachten over wat je de dag erna moet gaan doen. Het maken van een to-do list is de oplossing voor jouw dagindeling. Bepaal de avond van tevoren vast wat je gaat doen, dit scheelt heel wat minuten nadenken op de dag zelf. Schat in hoelang je ongeveer bezig bent per taak zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en plan na elke taak even een momentje van ontspanning. Haal na het halen van de boodschappen je MacBook uit zijn MacBook Pro Retina 15 inch hoes en zet Netflix aan onder het genot van een heerlijk bakje koffie. Daarna ga je weer volle bak met de andere taakjes verder.

2. Knutselen en kleuren

De huilbuien, poepluiers en vuile kleren zijn het allemaal waard. Het hebben van kinderen brengt, naast het feit dat het helemaal geweldig is, ook nog andere voordelen mee. Zo blijkt dat de knutseluurtjes met je kleine dreutel goed zijn voor de ontspanning. Tijdens het inkleuren van die prachtige Mickey Mouse kleurplaat zet je jouw aandacht even ergens anders, waardoor het ontspannend werkt. Zo breng je een leuke tijd door met je kleintje en kom je zelf ook meteen tot rust, ideaal! Ben je sowieso fan van knutselen met je kleintje? Dan is het ook leuk om samen een stapje verder te gaan met jullie knutseluurtjes. Koop bijvoorbeeld een dekbed die jullie zelf in kunnen kleuren of een Xperia XA Ultra case  waarop jullie je eigen design kunnen maken.

3. Frisse buitenlucht

Oef, oef, wat is het heerlijk om soms even weg te sneaken uit de drukke thuissituatie en alle spanningen eruit te sporten in de frisse buitenlucht. Pak je hardloopschoenen, zet een lekker muziekje op, doe je sport armband om en rennen maar! Zowel met het luisteren van muziek als met de lichamelijke beweging breng je je gedachten tot rust.

4. Lekker lezen

‘’Mama, wil je voorlezen?’’ Een vraag die je dagelijks wordt gesteld. Dit zijn dan ook ongeveer de enige momenten op de dag dat jij een boek voor je neus hebt. Tijd om hier verandering in te brengen! Uit onderzoek blijkt namelijk dat je stress met 68% wordt verminderd dankzij lezen. Al na 6 minuutjes lezen ben je ontspannen. Pak ’s avonds, als je kleintje op bed ligt, dus gerust een boek uit de kast om even de fantasiewereld in te duiken.

5. Oppasser gezocht!

Hoe gek je er ook op bent om tijd door te brengen met je kleintje, zo nu en dan is het noodzakelijk om een avondje buiten de deur door te brengen. Ga op een terrasje zitten met wat vriendinnen, ga lekker uiteten met je man of laat je even helemaal verwennen bij een spa met een vriendin. Even lekker er tussenuit zodat je daarna weer alle aandacht voor je kindje hebt.

Met deze tips ga jij helemaal zen het moederleven door! Wat zijn jouw favoriete manieren om tot rust te komen?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.