Ontspanning binnenshuis – zo kan je op je kleine passen én tegelijk ontsnappen! *

Elke moeder kent het gevoel wel, na een hele dag met je baby in de weer te zijn geweest heb je eindelijk tijd voor jezelf, maar weet je niet wat te doen. Ja het huishouden, maar dat is geen tijd voor jezelf! Gelukkig zijn er genoeg dingen die je even doen ontspannen, zonder dat je daarbij de deur uit hoeft!

Luisterboeken

Het komt bij velen van ons vaak genoeg voor: je hebt een lange dag achter de rug, je ploft op de bank neer om eindelijk lekker in je favoriete boek te beginnen, maar bij het lezen kom je erachter dat je eigenlijk te moe bent. Je leest dezelfde zin drie keer, maar de woorden komen niet binnen. Je bent gewoon te moe om te lezen. Dan is er een gouden tip, die je zo kan afkijken van je eigen baby: voorlezen! Op Youtube of via verschillende apps (of gewoon ouderwets via een cd) zijn er tal van luisterboeken. Een rustige stem leest je lekker voor terwijl jij met gesloten ogen op de bank aan je wijntje nipt. Over ontspannen gesproken!

Computerspelletjes

Spelen op de computer iets voor kinderen? Welnee! Er zijn tal van spellen die juist gericht zijn op volwassenen, van puzzels en hersenkrakers, tot spelletjes waar je zelf wat mee kan winnen, zoals online blackjack of online fruitmachines. Het grote voordeel is dat je alleen maar een spel hoeft uit te zoeken en verder jezelf makkelijk een paar uur kan vermaken, terwijl je gewoon op je laptop of zelfs op mobiele telefoon op de bank zit. Je bent even lekker afgeleid en dat kan je wel gebruiken na zo´n lange dag. Let er overigens wel op dat je het niet te vaak speelt, het moet namelijk geen verslaving worden!Bron: Pexels

Yoga

Zelfs als je geen ervaring hebt met yoga, dan is er gelukkig het internet en specifiek Youtubefilmpjes waarmee je een eind op weg komt. Yoga zorgt voor de ultieme ontspanning na een dag vol stress en zelfs de ademhalingsoefeningen op basisniveau geven je al een gevoel van rust en kalmte. Daarnaast is het niet alleen goed voor je stressgehalte, het is ook een sport. Zo sla je gelijk twee vliegen in één klap, en hoef je ´s avonds ook niet meer de deur uit om op de loopband in de sportschool te rennen!

Het geluid van de oceaan

Dit is er eentje die niet bij iedereen goed werkt, maar je kan het eens proberen. Je kan namelijk wel afspeellijsten op Spotify zoeken die je een ´relaxed´ gevoel beloven, een pianoconcert opzetten of een rustige jazz-cd, maar niks is rustiger dan het geluid van golven die breken op het strand. Op het internet zijn er tal van afspeellijsten te vinden waarmee je urenlang het geluid van de zee je huiskamer binnenhaalt. Sluit je ogen, waan je op een tropisch strand en je ontsnapt gelijk. Totdat de kleine weer begint te huilen…

Waarmee kan jij echt even ontspannen?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.