Liever een half uur te vroeg dan 1 minuut te laat

“Dat vind ik nou niks voor jou, jij bent juist altijd te vroeg.” Gisteren kwam ik vijf minuten later dan afgesproken bij een vriendin. Normaal gesproken gebeurt dit mij niet snel, maar dit keer had ik wat speling…

Altijd te vroeg

Voordat ik kinderen had, was ik altijd te vroeg. Altijd. Ik stond liever een half uur ergens in mijn eentje in de kou te wachten, dan dat ik ook maar één minuut te laat kwam. Het gevolg daarvan was dat ik ook daadwerkelijk altijd op iedereen stond te wachten. Behalve op mijn beste vriendin dan, want zij was ook altijd te vroeg haha.

Hekel aan laatkomers

Misschien komt het juist doordat ik altijd moest wachten, maar ik heb dan ook een ontzettende hekel aan mensen die te laat komen. Omdat ik altijd te vroeg was, moest ik al wachten en als mijn afspraak dan ook nog eens te laat kwam dan stond ik dus onnodig nog langer te wachten. Deels mijn eigen schuld maar nog steeds erg irritant. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds een hekel aan laatkomers. Je spreekt niet voor niks een tijd af, toch? Geef dan een tijdsindicatie, als je twijfelt of je het wel haalt.

Maar sinds ik moeder ben…

Je hoort het anderen vaak zeggen: “Vroeger was ik nooit te laat, maar sinds ik moeder ben…” Ik begreep die uitspraak nooit (zoals ik zoveel dingen niet begreep voordat ik moeder was haha) want ook met kinderen kon je gewoon op tijd komen, toch? Inmiddels ben ik zelf ruim vijf jaar moeder en ik moet zeggen dat het me nog steeds aardig lukt, dat op tijd komen. Bij belangrijke afspraken kom ik nog steeds altijd veel te vroeg. Zo ben ik dus ook altijd te vroeg op het station, te vroeg op school, te vroeg bij afspraken en events (hoi dichte deur). En ik weet het, ik heb daar alleen mezelf mee, maar ik ben nog steeds liever een half uur te vroeg dan één minuut te laat.

Speling

Maar zijn de afspraken minder belangrijk, zoals wanneer ik bijvoorbeeld een vriendin ophaal om naar de stad te gaan, dan heb ik nog wel eens vijf minuten speling. Alsof ik dan onbewust rustiger aan doe omdat het minder belangrijk is ofzo. Zo ging het gisteren ook. We hadden om half 10 afgesproken en zouden om kwart voor 10 vertrekken en dus wist ik dat we geen haast hadden en arriveerde ik dus vijf over half 10. Geen tijd voor thee mer helaas haha, maar vervolgens dus wel lekker op tijd op onze afspraak. En dat vond ik dan stiekem ook wel weer fijn 🙂

Kom jij ook altijd te vroeg of ben je juist vaak te laat?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook,Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.