Relaxed de Kerstdagen in *

relaxed de kerstdagen in“Kunnen jullie op 23 december?” In augustus kreeg ik het eerste verzoekje voor Kerst al binnen. Bewust op 23 december, omdat de Kerstdagen zelf altijd al zo druk zijn en vol zitten. En als je dan ook nog eens voor een grote groep mensen een Kerstdiner moet verzorgen dan kan het je misschien allemaal wel wat teveel worden. Daarom geef ik vandaag 5 tips om zo relaxed mogelijk de Kerstdagen in te gaan…

De decembermaand komt langzaam maar zeker in zicht. Er worden overal al flinke plannen gemaakt, restaurants gereserveerd, cadeautjes gekocht, lekkere gerechten gepind en adventkalenders in elkaar geknutseld. December is een ontzettend gezellige maand, maar ook een dure en drukke maand. Vaak voelen de vele Kerstdiners en Kerstbezoekjes meer als een verplichting dan als iets gezelligs en dat is zo zonde! Meestal vinden we het allemaal erg gezellig om samen de feestdagen door te brengen, maar dat geregel brengt stress met zich mee waardoor je misschien wel minder zin hebt in Kerstmis dan nodig is.

Maar we hoeven de feestdagen helemaal niet zo stresssvol in te gaan hoor. Het kan ook echt allemaal een stuk relaxter. Hoe dan vraag je je misschien af? Nou daar heb ik wel vijf tips voor:

  1. Laat je Kerst catering bezorgen. Hoe heerlijk is dat?! Je kiest op een rustig moment, op je gemakje vanuit je luie stoel thuis, welke hapjes je wilt. Je klikt ze in je digitale winkelmandje en op de gewenste Kerstdag worden de hapjes bij je thuis bezorgd. Ideaal! Voordeel is dat je kan kiezen tussen Kerstdiner, Kerstbrunch, Kerstsalade, Kerstdessert, Kersthapjes of een Kerst Gourmet of BBQ. Iedere categorie heeft weer meerdere keuzes en zo zit er altijd wat voor je bij.
  2. Plan je dagen niet te vol. Hebben jij en je partner bijvoorbeeld gescheiden ouders en wil je overal naartoe? Plan dan geen drie bezoekjes op een dag, maar verzin er een derde of vierde Kerstdag bij. Of nodig iedereen juist tegelijk bij jou thuis uit, dan heb je in één keer iedereen gezien en kan je tweede Kerstdag bijkomen met Netflix en wijn warme chocolademelk op de bank.
  3. Zorg dat je alle Kerstdagen bij anderen wordt uitgenodigd. Lekker makkelijk toch? Dan hoef je jezelf alleen maar aan te kleden en te verschijnen. Nou vooruit, een bloemetje voor de gastvrouw/gastheer is misschien wel netjes, maar that’s it.
  4. Verdeel de taken tussen alle gasten. De één maakt het voorgerecht, de ander het hoofd, weer een ander het nagerecht en jij zorgt voor de drank 😉
  5. Een combinatie van bovenstaande tips. Verdeel de taken en bestel jouw deel lekker online. Helemaal makkelijk.

Maar het belangrijkste is nog wel, maak het jezelf niet te moeilijk. Je hoeft niet iedereen een zelfgeknutselde kerstkaart te geven en ook geen cadeaus met drie lagen inpakpapier. En zelfs die tafeldecoratie die je uren (en euro’s) heeft gekost is niet nodig. Het gaat erom dat je gezellig bij elkaar bent. De rest is bijzaak. En vergeet vooral ook niet een moment van rust in te plannen, voor jezelf maar ook voor de kinderen. Zet een gezellige kerstfilm aan, pak een grote bak Kerstkransjes, warme chocolademelk met slagroom en marshmallows voor iedereen en geniet even lekker van de rust. Veel plezier alvast!

Heb jij een drukke Kerst voor de boeg of valt het mee?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.