10x wat leerkrachten denken als de school weer begint

female-213731_960_720 [800x600]Midden en Noord Nederland zijn alweer één en twee weken bezig, maar in Zuid Nederland beginnen de scholen morgen weer. Ondanks dat ik zelf donderdag pas begin, spookt er nu al van alles door mijn hoofd. 10x wat leerkrachten denken als de school weer begint…

  1. Als ik me maar niet verslaap! Echt met stip op nummer één hoor. Mijn wekker wordt na elke vakantie zo’n vijf keer gecontroleerd, opnieuw aan en uit gezet en uiteindelijk ga ik lichtelijk onzeker toch maar slapen in de hoop dat mijn wekkertje keurig op tijd afgaat de volgende ochtend.
  2. Weet ik alle namen wel? Mijn doel is altijd om na de eerste dag alle namen te weten. Maar dan hebben ze de tweede dag allemaal andere kleren aan en dan kan je weer opnieuw beginnen… Nou ja, bijna dan 😉
  3. Spannend! Want eerlijk is eerlijk, niet alleen voor de kinderen is een nieuw schooljaar spannend hoor, voor leerkrachten net zo goed. Je krijgt een klas vol nieuwe kinderen, inclusief nieuwe ouders. Wat verwachten ze van jou en kan je daar wel aan voldoen…
  4. Heb ik echt genoeg spullen klaargelegd? In de laatste vakantieweek heb je alles zorgvuldig opgeruimd, klaargelegd en de pennen afgeteld. Je weet dat je alles al drie keer hebt gecontroleerd, maar toch word je die nacht ineens wakker omdat je denkt dat je spullen tekort komt.
  5. Heb ik wel een klik met de klas? “Jouw klasje” is altijd de leukste van alle groepen uit hetzelfde leerjaar. Natuurlijk slaat dit nergens op, want had je die andere klas gehad dan was dat “jouw klasje” en waren dat de leukste kinderen. En maar goed ook, want jullie gaan toch nog heel wat dagen samen doorbrengen.
  6. Doet het digibord het wel? Ik heb ook nog gewerkt met de krijtborden dus ik weet heus wel hoe ik les moet geven zonder digibord, maar eerlijk is eerlijk, je hebt tegenwoordig de materialen ook niet meer zomaar in de klas liggen. Gewoon omdat je zo gewend bent aan het digibord. En laten we nou net een nieuwe hebben die het voor het weekend nog niet deed… Als dat maar goed komt.
  7. Weet ik alle informatie uit de overdracht nog wel? Voor de vakantie heb je zorgvuldig alle leerlingen besproken met de vorige leerkracht en aan jou de kunst om die informatie nu te koppelen aan de juiste snoetjes. Meestal lees ik alle info na een week nog eens door en dan blijft het toch een stuk beter hangen!
  8. Hopelijk vergeet ik niks mee te nemen De avond voordat ik ga werken zet ik alles klaar. Regelmatig komt het toch nog voor dat ik in bed nog een aantal dingen bedenk die ik mee wil nemen en daar ga ik dan toch echt mijn bed niet voor uit. Hopelijk weet ik dat dan de volgende ochtend nog.
  9. Sh*t, wat maak ik dit jaar voor verjaardagskalender? En als je alles tot in detail hebt voorbereid, bedenk je je nog net op tijd dat je bijna was vergeten om aan de verjaardagskalender te denken. Lang leve Pinterest!
  10. Ach, over zeven weken is het herfstvakantie Dikke vette knipoog uiteraard 😉

En herkenbaar? Of ben ik de enige leerkracht die zo denkt?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.