Waarom je de leerkracht morgen even extra mag verwennen

juffen bedankjes

Morgen, 5 oktober, is het de dag van de leraar. Een dag waarop je de leerkracht van je kind eens even extra in het zonnetje mag zetten, want dat verdient ze! Ben je benieuwd waarom? Nou, hierom!

 • Omdat de gemiddelde leerkracht door één keer in zijn handen te klappen, 30 kinderen stil krijgt. Sommige ouders krijgen nog niet eens één kind stil na 30 keer klappen.
 • Omdat leerkrachten nauwelijks nog mogen mopperen op een leerling, zonder na schooltijd zelf berispt te worden door desbetreffende ouder.
 • Omdat het leerkrachten toch elke keer weer lukt om een plattegrond van de klas te maken, ondanks dat er 25 leerlingen niet naast 6 andere leerlingen “mogen” zitten.
 • Omdat leerkrachten soms met zieke kinderen in de klas zitten, omdat ze “het toch maar even moesten proberen” waardoor de rekenles ineens een les effectief kots ruimen wordt 😉
 • Omdat leerkrachten op een dag aan 8 verschillende “special needs” moet denken. De één moet op drie tijdstippen naar de wc worden gestuurd, de ander moet op twee tijdstippen een pilletje, weer een ander moet gecontroleerd worden of hij alles heeft opgegeten en gedronken en weer een ander mag niet met vriendin x spelen. Vergeet ook de allergieën tijdens traktaties niet, de gekneusde teen die tijdens de gymles in de gaten moet worden gehouden, de mobiel die na schooltijd teruggegeven moet worden en dat Katinka na schooltijd niet met oma mee mag maar met de buurvrouw van Fred.
 • Omdat leerkrachten nooit maar één ding tegelijk kunnen doen. Tijdens het voorlezen moet er altijd wel een beker worden open gedraaid, tijdens het lunchen moet er een mandarijn worden gepeld, tijdens de rekeninstructie moet er een ruzie worden gesust en tijdens de knutselles moet je 18 kinderen helpen en ondertussen ook nog een pleister plakken.
 • Omdat leerkrachten altijd en overal met hun werk bezig zijn (“Oh buurvrouw, ik pakte net het laatste velletje toiletpapier en heb meteen de lege closetrol in mijn tas gestopt, kunnen we in de klas goed gebruiken”).
 • Omdat leerkrachten elk seizoen veel te veel geld uitgeven aan leuke knutselspullen of spelletjes van de Action en ze dat meestal van hun eigen geld doen.
 • Omdat leerkrachten, geduldig als altijd, wachten totdat die ene leerling na een half uur ook eindelijk wordt opgehaald.
 • Omdat leerkrachten met liefde elke dag een extra boterham meenemen, voor die ene leerling die vaak zonder zit.
 • Omdat leerkrachten altijd achter de feiten aanlopen. Omdat er kinderen nog toetsen in moeten halen, er ineens een spin door de klas liep dus alles een half uur uit liep en er ook nog eens een onaangekondigde brandoefening tussendoor kwam.
 • Omdat leerkrachten het gewend zijn om elke dag koude thee te drinken (moeders trouwens ook 😉 )
 • Omdat leerkrachten eigenlijk ook kappers, dokters, politieagenten, bemiddelaars, en zelfs soms taxichauffeurs zijn.
 • En omdat leerkrachten, ondanks alles, voor “hun kinderen” door het vuur gaan.

Dus, klassenouder, koop namens de hele klas een doosje bonbons, een lekkere fles wijn, een mooie bos bloemen of een ander leuk cadeautje. Het hoeft niks groots of duurs te zijn, het gaat om het gebaar. Ze verdienen het!

P.S. binnenkort een ode aan de hulpouder, omdat zij een enorme steun zijn voor de leerkracht!

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.