Ik mis de papieren…

Op de laatste vakantiedag nam ik alle info nog eens goed door. Klopte alles? Was de datum aangepast naar het goede jaartal? Dan kon het 28 keer worden uitgeprint zodat het op de eerste schooldag voor alle kinderen en hun ouders klaar lag…

Toen ik nog juf was, en dat is dus nog niet zo lang geleden 😉 legde ik op de eerste schooldag altijd alle info voor dat jaar klaar op de tafels. Een algemeen informatieboekje over het leerjaar en daarnaast nog een brief specifiek voor onze klas. Vanuit school kwam daar vaak nog een schoolgids bij, al dan niet in de vorm van een kalender. Elk jaar las ik het boekje en de brief nog eens goed door en samen met collega’s werd de info aangepast waar nodig, voor het nieuwe schooljaar.

Nu ben ik geen juf meer, maar sta ik voortaan aan de andere kant. Aukje vorige week voor het eerst naar school en aan het einde van de week ontvingen we digitaal de informatiebrochure van de klas. Op mijn telefoon staat een app waarmee dit soort berichtjes binnenkomen, dus ik opende de brochure, nam hem door en nadat ik alles had gelezen sloot ik hem weer af.

Inmiddels zijn we nog geen week verder en weet ik al niet meer op welke twee dagen de gymles ook alweer is, om maar een voorbeeld te noemen. Ik wil dat graag weten zodat ik daar rekening mee kan houden met de kledingkeuze van Aukje. Wel zo fijn als ze zichzelf kan omkleden en ze geen lastige veterschoenen aan heeft. Dus ik moest in de app weer op zoek naar de brochure om hem opnieuw te downloaden om te kijken wanneer ze gym hebben. Noem me ouderwets, maar ik vind het veel fijner om dit soort informatie op papier mee te krijgen. Die brief lees je makkelijker nog een tweede keer door wanneer hij op de keukentafel ligt, dan wanneer je hem digitaal hebt ontvangen, toch?

Hetzelfde geldt voor de schoolgids. Natuurlijk weet ik dat hij op de site staat. Maar ik vind het echt veel fijner om in een fysieke schoolgids te bladeren en dingen op te zoeken, dan dat elke keer weer opnieuw op internet op te moeten zoeken. Overigens geen kritiek op de school hoor, want ik weet dat het beter is voor het milieu en dat het over een half jaar digitaal juist makkelijker terug te vinden is dan op papier. Maar toch mis ik de papieren wel een beetje. Ik heb het idee dat ik informatie toch beter opsla wanneer ik het van het papier aflees dan van een scherm.

Herkenbaar of juist totaal niet?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.