Letters leren is een eitje – Tip voor ouders en leerkrachten

letters leren is een eitje

“Mama wat staat hier?” Tegenwoordig hebben we heel wat leesboekjes en letterspelletjes in huis, want Aukje is ontzettend geïnteresseerd in het leren lezen. Enkele letters kent ze al, maar sommige zijn nog wat moeilijk. Dit boekje kreeg ik laatst als tip van een aantal lezers en wat is het leuk! Het zorgt er dus echt voor dat letters leren een eitje wordt…

Letters leren is een eitje! Of niet?

Letters leren lijkt voor ons als volwassenen misschien makkelijk, maar het is eigenlijk ontzettend moeilijk. Beeld je maar eens in dat je vanaf nu moet onthouden dat { de letter p is en dat } de letter b is. Dit kan je nu misschien nog wel onthouden, maar als er aan het einde van de maand nog zes nieuwe letters bij zijn gekomen weet je misschien al niet meer hoe de eerste twee er ook alweer uitzagen. Zo moeilijk is het dus ook voor kinderen. Ze zien tekens en weten dat het letters zijn, maar welke letter nou bij welke klank hoort? En stiekem lijken ze ook allemaal enorm op elkaar. Niet zo makkelijk als het lijkt dus.

Als je kleuter wil gaan lezen

Een tijdje terug schreef ik over onze enthousiaste kleuter. Ze vindt letters interessant en wil leren lezen. Ik kocht dus wat boekjes en spelletjes en sindsdien oefenen we samen regelmatig. Onder dat artikel kreeg ik van verschillende lezers de tip dat het boekje “letters leren is een eitje” zo leuk is. En nog voordat ik het boekje op internet had opgezocht kreeg ik een berichtje van de schrijfster, Rita Cramer. Ze wilde me graag een exemplaar toesturen, super leuk!

Letters leren is een eitje

Letters leren is een eitje, is een boekje, gemaakt door een moeder die haar kind zelf heeft leren lezen met behulp van ezelsbruggetjes. De ezelsbruggetjes die zij zelf maakte voor haar kind, om de letters te kunnen onthouden, zijn in dit boekje gebundeld en nu kunnen alle kinderen dus gebruik maken van haar tips. Ik geef eerlijk toe dat ik me er vooraf niks bij voor kon stellen, maar toen ik het boekje voor de eerste keer bekeek was ik verkocht. Wat leuk! Zo staan er tips in om de letters b-d-p uit elkaar te houden, zelfs met gebaren die je kindje erbij kan maken om het makkelijker te onthouden. Voor elke letter van het alfabet staat er een ezelsbruggetje in, en daarnaast staan er ook tips in om de tweeklanken te onthouden.

Extra’s + kortingscode!

Letters leren is een eitje kost € 14,95 exclusief de verzendkosten van € 2,95. Met de code ‘aukjeswereld’ (geldig tot en met 28 februari) hoef je echter geen verzendkosten te betalen, altijd fijn! Je kan het boek makkelijk bestellen via de site en daar zijn ook nog allerlei leuke extra’s te bestellen. Denk aan boekenleggers met de moeilijke tweeklanken en het b-d ezelsbruggetje of posters met alle ezelsbruggetjes erop. Leuk voor thuis, maar ook zeker voor in de klas. Hang de poster thuis bijvoorbeeld op de deur van het toilet, zodat je kind er elke dag even naar kan kijken.

letters leren is een eitje

Win!

Wil jij het leuke boekje “letters leren is een eitje” wel winnen, inclusief de boekenlegger en enkele leuke kaarten? Laat dan in een reactie weten dat je meedoet. Als je me volgt op Instagram en Facebook maak je een extra kansje. Het delen van dit bericht of taggen van iemand die ook wel met deze winactie mee wil doen is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd. ? Je kan meedoen met deze winactie tot en met 15 februari. Op 16 februari krijgt de winnaar persoonlijk bericht.

Gefeliciteerd Janou. Heel veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.