18 maanden…

DSC01205-1 [800x600]15 mei was ons meisje alweer anderhalf jaar! Anderhalf jaar, 18 maanden, 78 weken… wat gaat de tijd snel! Alweer zo’n cliché waar alle moeders je al maanden (18 dus) op attenderen. “Geniet er maar van, want voordat je het weer zijn ze groot” Nou dat is dus waar… Ja ik weet het, ze is nog zo klein, maar wat is ze al groot!

In de afgelopen anderhalf jaar is er heel wat veranderd. We hebben al verschillende dagritmes gehad en op dit moment is ons ritme al een tijdje behoorlijk stabiel.

Rond 7.00 uur wordt ons meisje wakker (toegegeven, de ene keer half 7, de andere keer half 8, maar gemiddeld toch wel rond 7 uur) Dan roept ze “papaaaaa!” (lucky me haha) en gaat manlief uit bed om ons mupke te halen. Met een stralende lach komt ze eraan en nestelt ze zich lekker in het midden van ons bed, lekker tussen papa en mama in. Na een aantal kusjes links en rechts te hebben gegeven, en een paar keer synchroon in onze neuzen te hebben geknepen gaat ze lekker lui achterover hangen en zetten wij de tv aan. Nederland 3, leuke, gezellige kinderfilmpjes. Ondertussen doezelen papa en mama nog even lekker verder J.

Rond half 8 maak ik een flesje (ik weet het, mijn voornemen was om bij 1 jaar alle flessen eruit te gooien maar ons meisje drinkt niet graag en niet veel. Ze kwam op een dag nauwelijks aan de 300 ml vocht terwijl ze er ongeveer 750 ml binnen moet krijgen… Dus ’s ochtends een fles met 150 ml melk aangevuld tot 300 ml met (warm) water en we hebben alvast 300 ml vocht binnen…) Deze drinkt ze meestal bij papa in bed op zodat mama lekker kan douchen zonder dat er een mopperend klein meisje tegen de douchewand aan staat. Na het douchen kleed ik Aukje aan en gaan we samen naar beneden. We eten een boterham en als ze wil dan krijgt ze nog een sneetje ontbijtkoek.

En dan is het speeltijd. Of boodschappentijd. Of winkeltijd. Of afspraakjestijd. Net waar we zin in hebben, wat we afgesproken hebben of hoe het uitkomt. Meestal wil ze eerst even naar de bedrijfskant om hallo te zeggen tegen papa en iedereen die al aan het werk is. Daarna gaan we op pad (of spelen). Rond half 10 krijgt Aukje fruit. Ze vindt bananen, druiven en mandarijnen het lekkerste. Appels, peren en aardbeien lust ze ook en nu wil ik kiwi’s gaan introduceren. Tussendoor probeer ik ze zoveel mogelijk drinken te geven (water, lauwe rooibosthee of diksap) maar meestal begint ze ’s middags pas met drinken.

Dan begint ze moe te worden. Als we dan aan het wandelen of fietsen zijn valt ze dus gewoon in slaap.. Dat levert hilarische foto’s op… Voor haar ritme is het minder fijn dus probeer ik dat voortaan te vermijden…20150414_112742 [800x600]Rond half 12 eet ze een boterham (soms eet ze er 2, soms eet ze er 1, net hoeveel honger ze heeft) en drinkt ze een beetje melk uit een beker. Dan gaan we na het eten bijna meteen naar bed (rond 12 uur).

En dan is het tijd om of 1) het huishouden te doen (niet leuk maar ja, iemand moet het doen en dit is hét moment) of 2) ME TIME! Kletsen met collega’s aan de bedrijfskant, boekje lezen, internetten, filmpje kijken, in de zon te zitten, genoeg leuke dingen te bedenken maar in theorie komt het meestal neer op optie 1…

Na ongeveer 3 uurtjes te hebben geslapen wordt ons meisje uitgerust wakker en wil ze eerst even knuffelen (ja wij zijn gezegend met een kindje dat veel wil knuffelen en kussen <3 ) Ze krijgt iets lekkers (rijstewafel, nijntjekoekje of knijpfruit) en wat te drinken. Dan gaan we weer spelen of op pad.

Rond 18.00 uur gaan we eten. Ze eet redelijk met de pot mee, maar ze lust nog lang niet alles! (favoriet is maggie noodles met kerriesmaak (en de nasi/bami mix met worteltjes en prei), ook lust ze andijviestamppot, bloemkool ovenschotel, boontjes, erwtjes, maismix, spinazie, zalm, gebakken aardappeltjes en natuurlijk frietjes. Nog niet genoeg variatie naar mijn mening dus proberen we dit uit te breiden. Vreemd is dat ze voorheen ook broccoli en pompoen lustte maar dat is weer voorbij…

Na het eten gaat ze of in bad/douche (om de dag, dadelijk in de zomer elke dag) of ze mag nog even spelen en dan was ik later haar handjes, snoetje en billetjes. Om 19.00 uur gaat ze lekker naar bed.  Tandjes poetsen, verhaaltje voorlezen (vindt ze overigens niks aan maar ik blijf stug volhouden) muziekdoosje aan, kusje en lekker slapen.

En dan horen we haar niet meer tot ’s ochtends 7 uur. Luxe hè!

Hoe is het ritme van jullie kindje(s)?

Dit artikel is twee maanden geleden al geschreven. Inmiddels zijn we dus twee maanden verder en is er alweer veel veranderd. Ze eet meer, kletst meer dus binnenkort zal er een nieuwe update verschijnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.