Alweer zo’n hype, waar ik niks van begrijp

sushi

“Zullen we dan sushi gaan eten?” Ik reageer niet direct enthousiast want ik ben nog zo ongeveer de enige Nederlander die nog nooit sushi heeft gehad. Inmiddels is daar wel verandering in gekomen, maar zoals met alle hypes, begreep ik ook deze niet meteen…

De hema kratjes

Overal zie je ze, de gekleurde Hema kratjes. Iedereen praat erover en nog voordat je met je ogen kan knipperen zijn ze alweer uitverkocht. Op Instagram komen ze dagelijks voorbij en inmiddels heb ik er ook al wat blogs over gezien. Maar ben ik dan de enige die de hype niet begrijpt? Ze zijn super schattig hoor, die pastelkleurige kratjes en ik kan me voorstellen dat ze erg leuk staan op een hippe kinderkamer, maar ik ben nou eenmaal niet zo hip en vind de kratjes gewoon niet zo mooi. Ze passen ook totaal niet in ons interieur en daarnaast stop ik alles veel liever in bakken met deksel, zodat er ook geen stof bij komt. Ik vind het super leuk om te zien hoe anderen ze gebruiken en ik zou ze bijna gaan kopen omdat ik ze bij hen zo leuk vind, maar passen ze bij mij? Niet echt.

Geen trendsetter

Ik ben sowieso nooit echt een trendsetter geweest. Kwamen de skinny jeans in de mode, liep ik nog met mijn flared broeken en pas toen de panterprintjes al jaren in de mode waren begon ik het leuk te vinden. Ik moet denk ik gewoon altijd even wennen aan nieuwe dingen en pas als ik ergens aan gewend ben vind ik het leuk. Maar sommige hypes passen ook gewoon niet zo bij mij.

De Grimms regenboog

Zo was het speelgoed van Grimms een tijdje terug helemaal hip. Misschien is het dat nog wel, geen idee, maar een tijd terug stonden alle blogs er vol van, kon je op Pinterest niet genoeg inspiratie opdoen en iedereen had de welbekende regenboog wel in huis. Aangezien iedereen die regenboog zo ontzettend leuk vond, besloot ik om hem ook te kopen van het verjaardagsgeld van Emmi. Enthousiast liet ik hem zien aan de meisjes, ik bouwde er van alles mee maar het leek ze gewoon niet te boeien. En ik begreep het eigenlijk ook wel, ik wist ook niet zo goed wat ik ermee moest. Het gevolg, het ding stond weg te stoffen totdat iemand anders hem van me over kocht.

Beïnvloedbaar

Zo gaat dat bij mij met de meeste hypes. Ik ben redelijk beïnvloedbaar, dus als ik iets maar vaak genoeg voorbij zie komen dan ga ik het vanzelf leuk vinden. Zo vond ik biker boots onder een rokje ook nooit zo mijn ding, drie keer raden wat er gisteren binnen kwam, juist, biker boots voor ondergetekende. Ik ben gewoon een beetje later als het gaat om trends. Sushi vond ik pas lekker toen het echt al jaren een hype was, Starbucks begreep ik ook nooit zo goed en tegenwoordig wil ik er zelf ook altijd even een koffie halen.

Zo zie je maar weer, sommige hypes ga ik nooit begrijpen en andere hypes vind ik gewoon pas leuk als ze alweer bijna uit de mode zijn. Wie weet wil ik over een jaar ook ineens gekleurde Hema kratjes en zijn ze dan natuurlijk nergens meer te koop haha.

Ben jij wel een trendsetter en vind jij alle nieuwe hypes wel meteen leuk? Of ben je, net zoals ik, ook wat later met alle hippe dingen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.