Aukjes grote ABC, deel 1

abcTijd voor een update over Aukje, hoe gaat het nu met haar, wat vindt ze allemaal leuk en waar speelt ze graag mee? Het leek me leuk om de update in de vorm van een ABC te zetten, alleen zou het dan een erg lang artikel worden, dus ik heb het in 2 delen opgesplitst. Vandaag dus deel 1 van het grote Aukje ABC 😉 . 

Ik begin meteen met de makkelijkste van het hele ABC, de A is natuurlijk van haar eigen naam, Aukje.

Bij de B past het buiten spelen, want dat vindt Aukje zo leuk. Naar de speeltuin, in onze eigen tuin, of gewoon een stukje wandelen (met de poppen buggy) ze vindt het allemaal even leuk.

De C is van clowntje, omdat ze maar al te graag de clown uithangt, en ons daarmee aan het lachen maakt. Tijdens het eten kan ze bijvoorbeeld ineens hele gekke bekken trekken, of als we samen aan het spelen zijn dan kan ze ineens heel gek gaan lopen. Ik moet dan echt om haar lachen, mijn lieve kleine clowntje. Ze vindt het heerlijk als ze ons aan het lachen krijgt!

Dan de D van deugnietje, maar ook van dansen. Omdat ons kleine deugnietje precies weet wat wel en niet mag en ze je met een heerlijk ondeugende snoet aankijkt als ze iets doet wat eigenlijk niet mag. En dansen omdat ze dat zo leuk vindt en zo schattig doet, heupjes heen en weer, hoofdje heen en weer, en haar vingertje op haar oren om aan te geven dat ze de muziek hoort 🙂 .

Tja en dan de E van eigenwijs, daar kan ze niks aan doen, is een familiekwaaltje 😉 Arm kind, gewoon mee geboren, zo vader, zo dochter 😉 Want moeder is natuurlijk he-le-maal niet eigenwijs *raapt aureool op van de grond 😉 *

De F van fietsen, zowel op de grote fiets (de mijne dus 😉 ) als op haar eigen fietsje. Soms staat haar fiets binnen en dan wil ze er perse op. Dan maar een rondje door de Hoeve heen.

Bij de G denk ik aan groene groenten, die vindt ze het lekkerste van alle groenten. Broccoli, erwten, spinazie, andijvie en ga maar door. Als het groen is (en geprakt met aardappels…) dan lust ze het geloof ik wel.abcDan weer een makkelijke, de H is van Hoeve, daar is ze zo graag. Als we gewoon thuis zijn, dan loopt ze naar de deur van de Hoeve en tegenwoordig kan ze de deur ook echt zelf open maken. Ze wil dan daar naartoe en ik geef haar geen ongelijk, want daar krijgt ze natuurlijk ook alle aandacht van het personeel, familie en gasten.

De I is van “ik vind je lief”. Ik kan het niet vaak genoeg tegen haar zeggen, en tegenwoordig zegt ze het ook tegen mij *smiley met hartjesogen*. Dan kan ze me ineens knuffelen en dan zegt ze in mijn oor “lief!” *smelt smelt smelt* (oké, ik sjoemel een beetje maar ik wist niks met de i..)

De J is van jammeren. Aukje wil altijd dat je samen met haar iets gaat doen, dan pakt ze je vinger en neemt ze je mee naar waar zij wil. Ga je niet mee, dan gaat ze jammeren. Zo’n echte ik-wil-mijn-zin jammer… Tja, hoort erbij geloof ik 😉 .

De K is van kusjes en knuffelen. Onze knuffelkont geeft gelukkig heel graag kusjes aan iedereen. Soms als we samen op de bank zitten dan geeft ze me ineens een kus op mijn hoofd *smelt*. En ook als ze iets heeft gedaan wat niet mag dan weet ze hoe ze me in moet pakken, dan pakt ze met twee handjes mijn hoofd en krijgt ik een aantal kusjes achter elkaar hihi.

Dan natuurlijk de L van lief, want ze is toch echt het allerliefste meisje van de wereld (sorry andere mama’s).

De M is van Monique Smit, want haar cd is favoriet bij Aukje. Zodra ze het eerste liedje hoort gaat ze meteen swingen en bij verschillende liedjes probeert ze al mee te zingen, zo leuk! Vooral het liedje met de dierengeluiden is favoriet!abcMaandag deel 2 van Aukjes abc, met onder andere haar pretoogjes, haar favoriete kledingstuk (nou ja, dat van mij dan haha) en nog een aantal leuke karaktereigenschappen van Aukje…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.