Aukjes grote ABC, deel 2

grote abcZaterdag kwam deel 1 van Aukjes grote abc online, vandaag volgt deel 2. Eigenlijk is het een soort update, hoe het nu met Aukje gaat en wat ze allemaal doet en leuk vindt. Kijk je mee naar het tweede deel van Aukjes grote abc?

We beginnen deel 2 van het grote abc bij de N, en dan denk ik aan nieuwsgierig! Ze is echt super nieuwsgierig en wil graag overal bij zijn, zou dat ook in de familie zitten…? 😉 En ook met de letter N, haar nicht en neven, daar is ze dol op. Zodra ze hen ziet, rent ze er lachend op af en ze wil ook altijd eerst even knuffelen met ze, zo schattig!

De O van ongeduldig, want dat is ze ontzettend! Wachten dat vindt ze moeilijk, vooral als ik bijvoorbeeld sta te koken. Of als we aan tafel zitten maar het eten is nog te heet. Terwijl ze aan de andere kant juist heel lang in haar bed kan blijven “spelen” als ze wakker is, dan is ze weer helemaal niet ongeduldig.

P van pretoogjes! Elke avond voor het slapen gaan speelt Aukje even met Maikel op ons bed. Zodra we de trap oplopen dan krijgt ze al pretoogjes en meteen loopt ze dan ook naar onze kamer als ze boven is. Lekker stoeien, lampen aan en uit, onder de dekens duiken en de kieteldood. Haar pretoogjes stralen dan enorm, zo lief!

De Q is van queen, want zo gedraagt ze zich regelmatig. De queen die graag in de spotlights staat, de queen die graag aandacht krijgt en de queen die graag haar zin wil hebben (wil overigens niet zeggen dat deze queen ook altijd haar zin krijgt…)

Bij de R denk ik aan rokjes, want die staan Aukje zo leuk! Maillot erbij, shirtje erop en klaar. Dat vind ik Aukje het leukste staan, lekker meisjesachtig.

Soja bij de S, want met haar koemelkallergie krijgt ze alleen sojamelk en sojayoghurt. Die vindt ze trouwens hartstikke lekker, dus dat is helemaal niet erg.grote abcDe T is van tutje. Ze houdt van kettingen, armbanden, nagellak, tasjes en alles wat maar meisjesachtig is. Als ik de nagellak niet verstop dan stopt ze hem de hele dag in mijn handen om haar nageltjes te lakken haha. Ik heb dat in de zomer één keer gedaan en ze vond het echt geweldig.

Uitslapen bij de U. Tegenwoordig slaapt Aukje tot ongeveer 7.30 uur en ik vind dat best wel uitslapen. Voor heel veel mensen is dat absoluut niet uitslapen, dat weet ik, maar ik ben best tevreden met deze tijd!

Verstoppertje spelen bij de V. Onder de dekens van het grote bed van papa en mama, of benden in de woonkamer met Woezel en Pip. Maar de topper is samen met mama verstoppertje spelen in de woonkamer. Geweldig vindt ze het als ze je heeft gevonden, zo leuk!

W van haar eigen wil. Het is natuurlijk goed dat ze een eigen wil aan het ontwikkelen is, al mag het soms wel wat minder haha. Een echte meid op ontdekkingsreis. Ze weet precies wat ze wil, waar het staat en hoe ze het kan krijgen. En als ze haar zin dan niet krijgt… Dan is ze heel zielig haha. Maar dat is gelukkig meestal maar van korte duur…

De X mag ik overslaan toch? 😉

De Y van yoghurt, maar dan wel de naturel soja versie. Zodra we Aukje proberen om een andere yoghurt soort te geven dan kijkt ze heel vies. Een enkele keer hebben we haar gefopt door bijvoorbeeld een hapje vanille (soja)yoghurt te geven, nou dat hebben we geweten! Ze begon te kokhalzen! Ik weet niet of je dat kan “faken” maar het leek me toch een beetje aanstellerij…

We eindigen het grote abc met de letter Z, en eigenlijk passen er zoveel woorden met een Z bij Aukje. Ze houdt van zwemmen, de zandbak en zoenen. En de Z van ziek, maar dan dat ze dat juist nooit is, zo fijn!

Dat was het alweer, Aukjes grote abc. Zijn jullie weer een beetje op de hoogte van hoe het nu gaat met ons lieve mupke. Mocht je nog iets van ons willen weten, dan vraag het gerust bij de comments!grote abc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.