Blondes have more fun!

Een half jaar geleden wist ik het zeker, mijn haar zou rood worden. Het was prachtig maar bleef helaas niet lang zo mooi. En nu begon het weer te kriebelen, maar dit keer wilde ik blonder. Alleen was dat moeilijker dan ik dacht…

Enkele jaren geleden besloot ik om mijn haar niet meer te verven. Ik liet het uitgroeien en vond dat een hele poos prima. Toch wilde ik het een paar jaar geleden weer laten verven. Ik liet highlights zetten en was daar weer een flinke tijd tevreden mee. Tot een half jaar geleden. Het was herfst en dit keer wilde ik mijn haar koperkleurig. Het was prachtig, maar helaas bleef het erg kort zitten. Mijn haar werd dit keer donkerrood en dit bleef wel wat beter zitten. Maar toen werd het voorjaar en toen ik deze foto zag wist ik dat ik terug wilde naar zoals het was.

Zo wilde ik mijn haar weer!

Vorige week was het dan zover. De kindjes waren met opa en oma naar zee, dus ik kon ik alle rust naar de kapper. Ze waarschuwde me al dat het niet meteen zo licht zou worden, vanwege de ondergrond. Maar dat was prima. De hele ochtend zat ik in de kapsalon (stel je maar eens voor hoe lang het duurt om plukje voor plukje te verven met mijn bos haar 😉 ) en toen ik thuiskwam was het eigenlijk niet zoals gehoopt. Het was nog steeds erg donker en door de rode ondergrond waren er bovenaan plukjes met een oranje/gele gloed die er onderaan niet zaten. Dit was niet zo mooi.

De koper/rode ondergrond voor het verven afgelopen week

Ik stuurde een berichtje naar de kapper met een foto en ik mocht vrijdag terugkomen. Fijn! Dit keer werden er weer highlights gezet, zodat het geheel toch lichter zou worden. Daarnaast kreeg ik er een spoeling overheen om de oranje/gelige gloed te verminderen. Ik verliet de salon met nog nat haar (iets met een drukke Hoeve en een man die duidelijk maakte dat ik thuis nodig was) dus ik zag een dag later pas hoe het geworden was. Dit keer was het wel een stuk lichter!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog steeds kleurverschil zie, bovenaan zitten nog steeds plukken die warmer van kleur zijn dan onder. Onderaan is het vooral grijs-blond en bovenaan is het meer geel/oranje-blond. Maar mijn haar heeft een flinke klap gehad van het verven en is enorm droog nu. Voorlopig laat ik het dus even met rust, geef ik het heel veel liefde, maskertjes en goede verzorging en hopelijk komen mijn mooie krullen dan weer snel terug.

Voor nu is het prima zo. Het is niet zoals ik had gehoopt, maar het misstaat ook niet, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.