Naar het consultatiebureau (met 2 jaar)

consultatiebureauAfgelopen woensdag was het weer zover, na ruim 10 maanden mochten we weer een keer naar het consultatiebureau komen. Ik was wel een beetje benieuwd naar alle bevindingen, omdat het al zo lang geleden was.

Omkleden

Zodra we de omkleed ruimte van het consultatiebureau binnen kwamen, klampte Aukje zich aan me vast. Om de een of andere reden wilde ze er weg (snap ik wel, mijn favoriete plek is het ook niet 😉 ). Ze pakte mijn hand en trok me richting de deur. Nadat ik had uitgelegd dat we toch echt nog even moesten blijven liet ze zich optillen zodat ik haar kon uitkleden. Het ging nog steeds niet van harte, maar goed. Eenmaal uitgekleed wilde Aukje alleen maar dat ik haar vasthield. Zodra ik haar op de grond zette, begon ze te jammeren. Daarom pakte ik haar maar even lekker op schoot en keken we samen een Bumba filmpje op mijn telefoon. Daar werd ze rustig van.

Wegen en meten

Na het filmpje was Aukje wat gewend aan de ruimte. Ze begon te spelen. De assistente zag dat Aukje zich beter op haar gemak voelde en probeerde om Aukje op de weegschaal te krijgen. Gelukkig letten we goed op, want na twee tellen was mevrouw het natuurlijk weer beu! Maar dat was precies lang genoeg om te zien dat ze 12,5 kilo weegt. Daarna mocht ze tegen de muur aan gaan staan om te kijken hoe groot ze is. Maar dat wilde Aukje natuurlijk helemaal niet. Alles trokken we uit de kast, mama meten, de beer meten, even wachten en het nog eens proberen, zelf de meetlat bedienen, maar het maakte allemaal niks uit. Aukje wilde niet. En als Aukje iets niet wil, dan wil ze ook echt niet…

Laten zien wat ze kan

Toen mochten we bij de verpleegkundige naar binnen komen. Er was ook een stagiaire bij, prima wat ons betreft. Aukje zag een puzzel en begon deze meteen te maken. daarna moest ze nog blokjes stapelen, lichaamsdelen aanwijzen bij een pop en met een bal gooien. Verder werden mij nog wat vragen gesteld, hoe het ging met eten, drinken, plassen, poepen en slapen. We deden nog een meetpoging maar helaas… Toen mochten we alweer gaan. De verpleegkundige was tevreden!  Toen we weer in de omkleed ruimte kwamen liet Aukje zich zowaar meten. Ze was 89 cm, en dat betekent dat ze zowel qua lengte als qua gewicht keurig op het gemiddelde zit (nou vooruit, en ieniemienie klein beetje boven de gemiddelde lengte en een ieniemienie klein beetje onder het gemiddelde gewicht, maar dat stelt weinig voor).

Tevreden naar huis

De verpleegkundige was tevreden en wij dus ook! Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht, maar je hoort altijd zo’n vervelende verhalen over het consultatiebureau (ook van eigen vriendinnen) dat ik toch erg benieuwd was naar onze afspraak. Maar niks aan de hand dus, toch wel fijn! Wij konden tevreden naar huis.

Wat zijn jouw ervaringen met het consultatiebureau?

P.S. Vanmiddag om 12.00 uur komt er een extra artikel online! Vergeet niet om nog een kijkje te komen nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.