Curly Girl Confessions *

Als Curly Girl houd je jezelf in principe aan een heleboel “regels”. Maar als je mij al langer volgt dan weet je dat ik die regels niet altijd voor de volle 100% naleef. Ik houd wel rekening met de producten die ik gebruik, maar op sommige punten sjoemel ik een beetje met de regels…

Producten

Wat mijn haarproducten betreft ben ik heel stellig, ik gebruik alleen 100% CG producten. Natuurlijk heb ik me wel eens vergist, of werden er ingrediënten aangepast waardoor ik per ongeluk toch iets gebruikte wat niet CG was, maar in principe dus echt alleen CG producten. Qua shampoos, deepco’s en stylingproducten wissel ik nog wel eens, maar de conditioner die ik gebruik is al favoriet vanaf het begin. Eén van mijn favoriete deepco’s bevat tegenwoordig alcohol, en het kwam even in me op om hem toch te blijven gebruiken omdat hij zo fijn is, maar de alcohol houdt me toch tegen. Ik weet gewoon dat het voor mijn haar het beste is om de juiste producten te gebruiken dus daar houd ik me dan ook graag aan. Alleen bij de kapper wordt mijn haar gewassen met producten die niet CG zijn, maar dat is niet erg want na een kappersbezoekje doe ik toch altijd een final wash.

Highlights

Tja, het past totaal niet binnen de CG methode, maar het is gewoon zo mooi. Highlights. Het blonderen van (sommige) delen van je haar is gewoon niet zo goed voor je haar. Voor krullen al helemaal niet. Maar ik ben van mening dat het allemaal wel leuk moet blijven en met de juiste verzorging kan je best highlights laten zetten zonder dat je haar daar al teveel onder hoeft te lijden. Zorg dat je jouw haar in de salon al laat behandelen met Olaplex 1 en 2 en doe thuis nog Olaplex 3 (eventueel kan 0 ook). Herhaal de thuisbehandeling nog een paar keer en je zult je krullen zien opknappen! Neem tijdelijk even twee keer per week een deepco en je haar zit binnen no-time weer prachtig.

Hitte

Het gebruiken van hitte is ook een zonde binnen de CG methode. Zo wordt het gebruiken van een stijltang enorm afgeraden, maar ook het heet föhnen van je haar. Waarom? Hitte beschadigt je haar. Maar stiekem gebruik ik zelf wel hitte tijdens het föhnen, ander ben ik 36 uur bezig met het drogen van mijn haar en daar zit ik dan weer niet zo op te wachten haha.

Nat haar

Ook ga ik wel eens met nat haar slapen, ook iets wat eigenlijk niet zo goed is. Als je met nat haar gaat slapen dan kunnen er (op den duur) schimmels op je hoofdhuid ontstaan en daar wordt niemand blij van. Maar soms komt het gewoon echt even zo uit, en ik ben een buikslaper dus daarmee praat ik het dan vooral voor mezelf weer een beetje goed haha.

Testen

Tja en tot slot test ik mijn haar dus eigenlijk nooit. Ik ga vooral op mijn gevoel af en gebruik afwisselend producten met en zonder proteïne. Ik verf mijn haar, dus ik kan eigenlijk altijd wel proteïne gebruiken, dus die voeg ik dan toe tijdens mijn deepco of leave in.

Doe wat voor jou goed voelt

De moraal van dit verhaal? Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Wil je de CG methode streng volgen? Dan doe je dat. Wil je de grote lijnen volgen? Ook goed. Wil je alleen sommige dingen uit de methode doen? Prima. Er is namelijk niemand die er iets van zal zeggen als je de dingen op jouw manier doet, echt niet. Kies wat voor jou werkt en wat bij jou past. En vooral, heb geduld! Geef je haar de tijd om te wennen en neem zelf de tijd om dingen uit te proberen. En accepteer dat je krullen nooit 100% van de tijd perfect zullen zitten. Maar dat hoeft ook niet. Niks mis met een beetje pluis, dat geeft juist weer extra volume 😉

Wat zijn jouw Curly Girl Confessions?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.